Vratislav Dostál: Andrej Babiš postavil celou kampaň na tom, že straší lidi

6. června 2024·Zprávy·Matěj Kašpar·Ondřej Kopa

Vratislav Dostál. (Foto: Frekvence 1)

Volby do Evropského parlamentu se kvapem blíží. Už tento víkend se bude rozhodovat o tom, kdo bude jednotlivé země zastupovat. Do Press klubu jsme si pozvali Vratislava Dostála, komentátora webu Info.cz, který se k volbám vyjádřil. 

Šest předvolebních Press klubů odvysílala Frekvence 1 a nyní dorazil do studia komentátor Vratislav Dostál, aby zhodnotil dosavadní průběh. Podle něj bude výsledek Evropských voleb vyrovnaný a dokonce může překvapit. „Lidé říkají, že půjdou volit, ale často neví, koho mají volit a rozhodují se na poslední chvíli,“ uvedl Dostál. Není tajemstvím, že Evropské volby mají menší účast, komentátor však věří, že ty letošní zaznamenají větší zájem.

Kontroverze kolem Green Deal

Dostál také zmínil, že co se České republiky týče, klíčovým tématem je, zda koalice SPOLU uspěje a bude projekt i do budoucna životaschopný, ale také se ověří, jestli může konkurovat dominantní síle české politiky – hnutí ANO. Moderátor Ondřej Kopa poté konverzaci zavedl na Green Deal, který Dostál nazval strašákem. „Místo toho, aby se o dohodě vedla věcná debata, tak se tím straší,“ vysvětlil a ještě dodal, že Andrej Babiš tímto způsobem pojal celou svou kampaň. Vratislav Dostál se vyjádřil i k dalším tématům, poslechněte si celý rozhovor skrz odkaz níže.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme