O víkendu u vody? Česko po ochlazení čekají další tropické dny

3. července 2024·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Po ochlazení ze začátku týdne zažije Česká republika další teplotní šok. O víkendu se totiž naše republika dočká opět tropických teplot. Rtuť teploměru překročí tropických 30 °C, informují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Po tropickém víkendu jsme se v pondělí ráno museli zase trochu přiobléct. Teploty okolo 20°C, vítr a přeháňky. Takové počasí moc červenec a začátek prázdnin nepřipomínal. A v podobném duchu se ponese i zbytek zkráceného pracovního týdne.

Ve středu očekávejte oblačno až zataženo a na většině území se podle ČHMÚ objeví přeháňky. Teploty se dostanou na zhruba 17 až 21°C, na Moravě a ve Slezsku to může být 23°C. I během čtvrtka očekávejme oblačno až zataženo, místy se mohou objevit přeháňky. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat v rozmezí od 19 do 23 °C.

Páteční den přinese ubývání oblačnosti a srážek. I teploty už budou vyšší, těšit se můžeme na rozmezí od 22 do 26°C. Výrazné oteplení nás opět čeká o víkendu. Teploty v sobotu se vyšplhají od 27 do 31°C, ale od západu se k nám dostanou přeháňky a bouřky, které mohou být na některých místech i velmi silné. Studená fronta se do Česka dostane v neděli, které s sebou přinese další ochlazení a teploty okolo 24°C.

Zprávy - další články

Doporučujeme