Vyhledávání
Jídlo podle horoskopu: Co milují Raci a co uvařit vybíravému Lvu?
Mnohé z vás asi překvapí, že i jídlo má svůj horoskop. Vaše znamení o vás prozradí nejen, co vám chutná, ale i jaké suroviny by vám určitě neměly doma chybět. Také se zaměříme na potraviny, které nemůžete ani cítit. S informací přišel web Toprecepty.cz.
Kozoroh (22. prosinec – 20. leden)
Kozorozi nedají dopustit na tradiční českou kuchyni. Milují hodně sladká jídla jako například šišky s mákem, krupicovou kaši s kakaem nebo knedlíky plněné ovocem. Nepohrdnou ani svíčkovou, gulášem nebo koprovkou, a to vše nejlépe s knedlíkem. Naopak nemají v kuchyni rádi experimenty a v životě by si nedali pokrm, který obsahuje hmyz nebo mořské “potvory”. Doma pak mají vždy po ruce hovězí nebo vepřové maso, květák a lesní ovoce.
Vodnář (21. leden – 20. únor)
Vodnář si rád pochutná na sladkých i slaných koláčích, kvalitní černé kávě. V zásobě mají doma vždy růžičkovou kapustu, tofu, krutí maso a čerstvé bylinky. Nesnáší netradiční variace pokrmů a jsou věrní klasice.
Ryba (22. únor – 20. březen)
Ryba je známá tím, že její stravu tvoří hlavně polévky. Miluje jak vývary, tak krémy. Polévka ale musí být vždy pořádně horká. Také si rády dopřejí palačinky, dorty a zákusky. Hodně ale lpí i na ovoci a zelenině. Ve spíži u nich nesmí chybět med, čokoláda, červená čočka, hrušky nebo třeba batáty. Nemohou cítit křen, tlusté a tučné maso.
Beran (21. březen – 20. duben)
Pikantní a ostré pokrmy jsou pro Berany velmi typické. Také mají rádi jídlo z fast foodu a červené víno. Nemusí smetanové omáčky, lahůdky. Doma mají vždy pálivá dochucovadla, černé olivy a vejce.
Býk (21. duben – 21. květen)
Býk je prostě gurmán. Miluje krémové polévky, jemné omáčky a za přílohu si velice často volí brambory. Těstoviny dokáže jíst v jakékoliv podobě. Rád si jídlo vychutná a jí pomalu. Nikdy by se ve stravě neomezil. Ve spíži mu nechybí zmrzlina, smetana a sýr.
Blíženci (22. kvetěn – 21. červen)
Exotika a nové chutě, to je něco pro Blížence. Rádi také ochutnávají, proto preferují menší porce. Často mají ve spíži chipsy nebo jiné slané mlsání. Nesnáší smetanové a krémové pokrmy.
Rak (22. červen – 22. července)
Raci jsou známí tím, že milují všechno, co je sladké. Preferují také kvalitní suroviny. Potrpí si na domácí pizzu nebo hamburgery. Nesnáší vše, co je instantní, mražené polotovary a červenou řepu. Po ruce má vždy nějaké jablko, broskve nebo oříšky.
Lev (23. červenec – 22. srpen)
Lvům chutnají šťavnatá a zejména výživově hodnotná jídla. Ze znamení zvěrokruhu jsou to právě oni, kteří jsou vybíraví. Také mají jedno jídlo, na které od dětství nedají dopustit. Nikdy by se neodbyli a nevynechají žádné jídlo během dne. Ve spíži mají rajčata, papriky, meloun nebo mozzarellu.
Panna (23. srpen – 22. září)
U Panny neuděláte špatně, když jim uvaříte zdravé a výživné jídlo. Vařená rýže, dušené maso a ryby jim dokážou vykouzlit úsměv na tváři. Také drží často diety a vaří si i vegetariánské nebo veganské recepty. Smažená a přeplácaná jídla vyloženě nenávidí. Také ovoce není jejich velkým kamarádem.
Váhy (23. září – 23. říjen)
V jídelníčku Vah vévodí ovoce. Dají si rády i chléb s pomazánkou nebo bílé víno. Vždy musí mít doma domácí marmeládu, kvalitní čokoládu, jablka a hrušky. Nevyhledávají ostrá a pikantní jídla.
Štír (24. říjen – 22- listopad)
Štíři milují jídla, ve kterých poznají, co obsahují. Indická kuchyně je jejich oblíbená. Také jedí, až když mají hlad. Ve spíži jim nesmí chybět sušené houby, sójová omáčka, dýně a čokoláda. Nesnáší vývary, ošizené jídlo v podobě ředěných či nastavovaných omáček.
Střelec (23. listopad – 21. prosinec)
Střelci zbožňují jakékoli delikatesy. Chtějí ochutnat všechno. Nikdy by si nekoupili rýžové chlebíčky, knackebrot, zeleninové chipsy. Také nemusí moc kávu.