Z chaosu k čistotě: Jak Lisa Curtis překonala hromadění a pomáhá ostatním zbavit se zbytečností

11. září 2024·Zábava·Matěj Kašpar

Lisa Curtis (Zdroj: Profimedia)

Lisa Curtis, třiapadesátiletá matka tří dětí, vyrůstala v domácnosti plné nepotřebných věcí, které hromadil její otec. Stejně jako on, i Lisa postupně začala sbírat předměty, které pro ni měly emocionální hodnotu, nebo je považovala za užitečné „jen pro jistotu“. Situace se změnila, když její otec zemřel.

Po smrti svého otce musela Lisa vyklízet jeho dům, který byl plný věcí, a tato zkušenost jí otevřela oči. Po měsících třídění a vyhazování věcí nejen vyčistila dům svého otce, ale také přehodnotila vlastní přístup k hromadění. Tento přelomový okamžik Lise pomohl uvědomit si, že mnoho z těchto předmětů bylo zbytečných a že jejich hromadění ji tížilo jak fyzicky, tak psychicky.

Rozhodla se tedy změnit svůj životní styl a postupně se zbavila tisíců věcí ve svém domově, což přineslo obrovskou úlevu a pocit svobody. Tento proces ji motivoval k tomu, aby začala pomáhat ostatním lidem, kteří se potýkají se stejným problémem. Dnes pravidelně navštěvuje domácnosti lidí, kteří trpí hromaděním, a radí jim, jak se postupně zbavit věcí a vypořádat se s tímto náročným zlozvykem.

Lisa svou práci založila na empatii a porozumění, protože si sama prošla podobným problémem. Věří, že za každým hromaděním se skrývá emocionální příběh a že odstranění fyzického nepořádku musí být doprovázeno i vyřešením psychických příčin. Její práce zahrnuje vše od čištění zanedbaných domovů až po poskytování emocionální podpory a dlouhodobých strategií, jak předcházet opětovnému hromadění. Dnes si vydělává tím, že lidem pomáhá nejen uklidit jejich prostor, ale i znovu najít pocit klidu a pořádku ve svém životě.

Zábava - další články

Doporučujeme