Ivan Bartoš: Piráti nepůjdou do koalice s extrémisty ani s komunisty

11. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar·Romana Navarová

Ivan Bartoš (Zdroj: Frekvence 1)

Do Press klubu zavítal Ivan Bartoš, předseda Pirátů a ministr pro místní rozvoj. Představil hlavní cíle strany pro nadcházející senátní a krajské volby. Prioritami jsou vzdělávání, modernizace energetiky v Libereckém kraji a investice do infrastruktury.

„Jsme strana zaměřená na výkon a dodání výsledků občanům, proto se vždy snažíme naplňovat naše sliby,“ zdůraznil Bartoš a dodal, že strana Pirátů zůstává bez korupčních skandálů. „Můžeme hrdě říci, že s námi nejsou spojeny žádné korupční kauzy, takže proto je heslo kampaně pro lidi bez korupce,“ uzavřel téma Bartoš.

Bartoš se také zaměřil na digitalizaci státní správy, konkrétně stavebního řízení, jehož systém byl spuštěn letos v červenci. Přestože projekt není bezproblémový, úspěšně funguje a nadále se optimalizuje. „Některé věci skutečně můžete řešit až v momentě, kdy vidíte, jak se to chová v tom živém provozu a my jsme po spuštění reagovali velmi rychle. A to jak na požadavky ze stran uživatelů toho systému nebo tajemníků stavebních úřadů, tak i jednotlivých úředníků,“ vysvětlil politik.

V rozhovoru se Bartoš věnoval i otázce koalic. Piráti se jasně distancují od spolupráce s extrémisty a komunisty, přičemž Bartoš zdůraznil nutnost transparentnosti a profesionality ve všech fázích volebního procesu i ve vládnutí na úrovni krajů.

Co dalšího Ivan Bartoš v rozhovoru s Romanou Navarovou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme