Berlínská zoo oslavuje: Panda Meng Meng přivítala dvojčata!

26. srpna 2024·Zábava·Matěj Kašpar

Panda. (Zdroj: Profimedia)

V berlínské zoo se slaví radostná událost. Panda velká jménem Meng Meng totiž porodila dvojčata. Tento významný přírůstek je druhým vrhem pro Meng Meng, která již dříve porodila dvojčata v roce 2019. Rodiče Meng Meng a samec Jiao Qing jsou jediným párem pand velkých v Německu.

Příchod dvojčat je obrovským úspěchem nejen pro berlínskou zoo, ale také pro mezinárodní úsilí o ochranu pand. Meng Meng a její mláďata zůstávají v pečlivě kontrolovaném prostředí, aby se minimalizovalo jakékoliv rušení a zajistil se jejich zdravý vývoj. Ošetřovatelé pand ve spolupráci s čínskými odborníky zajišťují dvojčatům maximální péči.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Zoo Berlin (@zooberlin)

Dvojčata jsou nejen atrakcí pro návštěvníky, ale také cenným příspěvkem k chovným programům, které pomáhají zajišťovat přežití tohoto ohroženého druhu. Pandí populace v zoologických zahradách a ve volné přírodě stále čelí četným výzvám, včetně ztráty přirozeného prostředí a nízké míry reprodukce. Každý úspěšný vrh proto přináší naději na zachování tohoto krásného druhu.

Berlínská zoo se těší na to, až dvojčata předvede návštěvníkům, jakmile budou dostatečně stará. Do té doby se dvojčátkům dostává té nejlepší možné péče.  “Ulevilo se mi, že se dvojčata narodila zdravá,” uvedl ředitel zoo Andreas Knieriem. “Jsou hravá, živá a maminka Meng Meng se o své potomky skvěle stará,” dodal ještě s nadšením.

Zábava - další články

Doporučujeme