Beetlejuice je zpět! Kultovní postava se vrací v pokračování plném humoru a nostalgie

3. září 2024·Zábava·Matěj Kašpar

Beetlejuice (Foto: Profimedia)

Tento týden přichází do kin dlouho očekávané pokračování kultovního filmu Beetlejuice s názvem Beetlejuice Beetlejuice. Režisérem filmu je opět Tim Burton, který se vrací k oblíbené postavě bioexorcisty a přináší nový příběh plný humoru a gotické estetiky.

Michael Keaton se vrací v roli Beetlejuice, zatímco Winona Ryder znovu ztvární roli Lydie Deetzové. K obsazení se přidává i mladá hvězda Jenna Ortega, která hraje Lydiinu dceru, což přináší nový prvek do dynamiky postav. V rozhovorech prozradili herci zajímavé detaily z natáčení. Michael Keaton popsal, jak náročné bylo vrátit se k postavě po více než třiceti letech, ale také jak moc si užil možnost znovu ztvárnit jednoho ze svých nejznámějších a nejbizarnějších charakterů. Jenna Ortega zmínila, že role dcery Lydie Deetzové byla pro ni splněným snem, protože je velkou fanynkou původního filmu.

Zajímavostí je, že natáčení filmu probíhalo částečně na stejných místech jako první díl, což podle Burtona pomohlo navodit nostalgickou atmosféru původního filmu. Scénář, který je opět plný temného humoru a fantastických prvků, se snaží udržet věrný duch originálu, zatímco zároveň přináší nové a moderní prvky pro současné publikum.

Očekávání fanoušků jsou vysoká, protože první film z roku 1988 se stal ikonou popkultury a získal si mnoho fanoušků díky své jedinečné estetice a černému humoru. Beetlejuice Beetlejuice slibuje nejen návrat do tohoto bizarního světa, ale i nový příběh, který má co nabídnout jak novým, tak dlouhodobým fanouškům série.

Zábava - další články

Doporučujeme