Slavia vyhrála nad Spartou díky nejrychlejšímu gólu, který v derby padl

7. října 2024·Sport·Šárka Blahoňovská

SK Slavia Praha (Zdroj: Profimedia)

Fotbalisté Slavie ve šlágru 11. kola první ligy zvítězili doma v pražském derby nad Spartou 2:1. Klíčovým momentem zápasu byl nejrychlejší gól v historii samostatné české ligy, který vstřelil Mojmír Chytil už po 65 sekundách.

Červenobílí jako jediní nadále drží neporazitelnost v této sezoně nejvyšší soutěže a před reprezentační pauzou zvýšili svůj náskok v čele tabulky před letenským obhájcem titulu už na šest bodů. Domácí vedli po brance Mojmíra Chytila už po 65 sekundách.

Diouf po kombinaci s Bořilem našel volný prostor a jeho střílený centr dorazil Chytil zblízka do sítě.Na každého soupeře chceme vlítnout, to se dneska povedlo. Malick (Diouf) skvěle vykombinoval obránce a poslal to před branku, kde jsem byl ve správný moment,“ řekl po zápase Chytil, který si váží především své první výhry v derby.

Že je rekordmanem, nevnímá.Asi je mi jedno, že mám nějaký rekord. Hlavně je to moje první výhra v derby, za to jsem strašně rád. Všichni si jí užijeme dostatečně. Derby jsem si užil moc. Jen posledních třicet minut na střídačce bylo moc dlouhých,řekl útočník Slavie po zápase.

V 21. minutě zvýšil přesnou střelou k tyči na 2:0 Christos Zafeiris. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský jej chválil nejen za třetí gól levačkou, ale celkově za velký posun co se týče přesnosti. V minulosti totiž hodně jeho střel skončilo nad bránou

Po změně stran snížil střídající Albion Rrahmani. V nervózním závěru dostali červenou kartu hostující Martin Vitík a slávista Oscar Dorley.

Sport - další články

Doporučujeme