Skvělá Muchová je po roce opět v semifinále! I přes žaludeční problémy opět neztratila ani set

5. září 2024·Sport·Redakce

Karolína Muchová (Zdroj: Profimedia)

Deset měsíců laborovala se zraněním zápěstí, ale na jejím výkonu to není absolutně znát. Tenistka Karolína Muchová se opět bez ztráty setu dostala do semifinále US Open a zahraje si o finále. Brazilku Beatriz Haddad Maiu porazila 6:1, 6:4 a v boji o trofej vyzve Američanku Jessicu Pegulu.

Přesně po roce se Karolína Muchová opět podívá do semifinále. V zápase s Beatriz Haddad Maia ale musela řešit nečekané komplikace. Tenistky bojovaly nejen proti sobě, ale také proti velkému teplu. Obě si během zápasu zavolaly fyzioterapeutky, Muchová navíc řešila i žaludeční problémy, kvůli kterým dvakrát opustila kurt.

V pozápasovém rozhovoru s novináři řekla, že letošní postup mezi nejlepší čtyřku se nedá s tím loňským srovnat. „Je to určitě jiné. Minulý rok jsem odcházela z kurtu a ani jsem nevěděla, jestli do semifinále nastoupím, protože jsem byla fakt v bolestech,” připomněla Muchová zraněné zápěstí. „Teď mám jen žaludeční problémy, takže to je dobré. Je to příjemný pocit, že jsem znovu v semifinále. Kdyby se mě na to někdo před turnajem zeptal, tak bych to po pravdě nečekala. Moc si toho vážím,” doplnila.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Women’s Tennis Association (@wta)

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce zvládla proti turnajové dvaadvacítce z Brazílie první set za 36 minut. V tom druhém ale několikrát opustila kurt, aniž by si vzala pauzu na ošetření. Po utkání Muchová vysvětlila, že ji trápily žaludeční potíže. „Popravdě jsem se s tím trochu prala. Bylo to nahoru, dolů. Ale říkala jsem si, že to není nic strašného, jako třeba bylo minulý rok to zápěstí. Nebylo to nic příjemného. Musela jsem pořád odbíhat z kurtu, což byl zvláštní pocit. Ale nakonec jsem se s tím poprala dobře,” popsala.

Nepohodu na kurtu se snažila řešit větší razancí i urychlováním výměn. „Snažila jsem se o to. Jak jsem začala mít trošku problémy, chtěla jsem do toho víc jít a nehrát dlouhé výměny, které má ráda a které já bych dnes nevydržela. Takže jsem do toho víc chodila a vycházelo mi to,” svěřila se a přiznala, že je ráda, že zvládla pátý duel na turnaji bez ztráty setu.

Ocenila to tím spíš, že semifinále odehraje už ve čtvrtek a nebude mít jako dosud den volna na odpočinek. „Teď by (den volna) byl určitě do plusu s tím, že nejsem úplně stoprocentní. Na druhou stranu budu mít docela čas se dát snad do kupy. Volno by bylo určitě lepší, ale teď ta možnost není, takže se budu snažit dělat vše pro to, abych byla zítra ready,” uvedla Muchová.

Krátké volno svěřenkyně trenéra Emila Miškeho využije k tomu, aby nabrala co nejvíce sil. „Už jsem dostala nějaké prášky. Budu určitě odpočívat a hodně pít. Také je plus, že jsme nehrály až večer a budu mít alespoň den k dobru,” podotkla.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

V boji o premiérové finále US Open a druhé grandslamové po loňském Roland Garros narazí na turnajovou šestku a domácí Američanku Jessicu Pegulu, která porazila světovou jedničku Igu Šwiatek. S Pegulou má Muchová bilanci 0:1, prohrála s ní v generálce před letošním US Open v Cincinnati 7:5, 4:6, 2:6. „Hraje teď neuvěřitelně. V Torontu získala titul a pak hrála finále v Cincinnati. Je rozjetá a má díky tomu velké sebevědomí. Je to skvělá hráčka. Hraje dlouhé údery, dobře se hýbe. Nedala mi jediný bod zadarmo, takže i tohle by byla těžká bitva,” doplnila Muchová.

Sport - další články

Doporučujeme