Porod Petry Kvitové: Utrpení a akutní císař. Návrat k tenisu je nejistý

17. října 2024·Sport·Šárka Blahoňovská

Petra Kvitová (Zdroj: Profimedia)

Petra Kvitová, česká tenistka a dvojnásobná vítězka Wimbledonu, se v červenci stala maminkou syna Petra. Jeho otcem je její manžel Jiří Vaněk. Tento přelomový životní okamžik Kvitovou přivedl k mnoha novým výzvám včetně vyrovnání se s náročným mateřstvím.

V nedávném rozhovoru pro LP-Life Kvitová přiznala, že porod pro ni nebyl snadný. „Myslela jsem si, že to bude lepší, ale bylo to utrpení a nakonec jsem skončila akutním císařem, takže to nebylo úplně hezké, prozradila. I když byla celá situace pro ni náročná, vyjádřila vděčnost, že jsou oba se synem v pořádku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova)

Naštěstí Kvitová není na tuto novou roli sama. Její manžel Jiří Vaněk je pro ni velkou oporou. „Jirka je skvělý a opravdu hodně pomáhá. Když malý v noci nespí, tak si ho ráno vezme a já se mohu dospat,“ řekla Kvitová pro LP-Life.

Čtyřiatřicetiletá tenistka zatím kariéru neukončila, kvůli těhotenství pouze přerušila. Ačkoliv se nyní soustředí na mateřství, nevylučuje ani možnost návratu na tenisové kurty. Rozhodnutí ale bude závislé na jejím fyzickém a mentálním stavu a názoru celé rodiny, takže zatím není nic jistého.

Za Vaňka se fanynka fotbalové Slavie provdala v létě minulého roku na statku Olbík u Loun, od roku 2016 byl jejím trenérem.

Sport - další články

Doporučujeme