Čeští hokejisté na MS v Praze porazili Norsko s výsledkem 6:3! Gratulejeme

11. května 2024·Sport·Matěj Kašpar

Čeští hokejisté na MS 2024. (Foto: Profimedia)

V druhém hokejovém zápase na mistrovství světa se čeští hokejisté utkali s Norskem. Kapitán Roman Červenka hned v sedmé minutě otevřel skóre a vše vypadalo pro Česko nadějně, jenže o pouhých 31 sekund později srovnal Stian Solberg skóre a Norsko se dostalo do vedení. Česku se ale podařilo dorovnat výsledek na 3:3 a následovala jedna branka ve prospěch českého týmu za druhou. Česko vyhrává s výsledkem 6:3. Závěrečný gól obstaral Ondřej Palát. Gratulujeme!

Průběh zápasu Česko – Norsko

První gól zápasu zajistilo Česko – Jako první v zápasu exceluje Česko. První gól turnaje totiž zajistil Roman Červenka, který za asistence hokejisty Kundrátka probruslil směrem k brankovišti, hbitě se otočil kolem obránce Kåsastula a po napínavé chvíli vymetl vzdálenější pravý horní růžek.

Norsko vyrovnává – Pouhých 31 vteřin od gólu českého týmu Norsko vyrovnalo na 1:1. O smutný gól se postaral Stian Solberg. Střelou přes Kubalíka překonal brankáře Mrázka.

Norský tým vede – Česká reprezentace chybuje v rozehrávce, Norsko toho využívá a Noah Steen z mezikruží posílá puk pod levým Mrázkovým betonem do české branky.

3:1 pro Norsko – Další smutný moment pro celé Česko. Solberg vybojoval na modré čáře puk, poslal ho na pravou stranu a Eirik Salsten potvrdil vedení svého teamu. Norsko vyhrává 3:1.

Česko se nevzdává! – Roman Červenka skóruje a snižuje vedení konkurence. Výsledek zápasu je v tomto momentu 3:2 ve prospěch Norska.

Úleva! Česko dorovnává – Ondřej Beránek dává branku a dorovnává skóre na 3:3.

Česko vede!!!! – Matěj Stránský boduje a Češi se poprvé v utkání dostávají do vedení 4:3!

Hájek boduje – Český team tři minuty před koncem vede o dvě branky, a sice 5:3. O bod se postaral Libor Hájek, který sebevědomou ranou trefil prostor u pravé Haukelandovy tyče.

6:3 vede Česko – Pouhou minutu před koncem utkání boduje Ondřej Palát a Česko se blíží k vysněnému vítězství.

Česko vyhrává s výsledkem 6:3! GRATULUJEME!

Třetí zápas čeká Česko v pondělí 13. 5. od 20:20 proti Švýcarsku. 

Sport - další články

Doporučujeme