Zvířata mohou začít slavit: V Izraeli se otevřela první továrna na laboratorně vytvořené maso

29. června 2021·Koktejl·Marek Blažíček

Zdroj fotky: instagram.com/future_meat_technologies/

Tohle by mohlo představovat opravdový přelom pro celý potravinářský průmysl. V Izraeli se otevřela první továrna na laboratorně vytvořené maso. Za projektem stojí společnost Future Meat a fabrika dokáže vyprodukovat až půl tuny masa denně.

„Samotné otevření je významný krok k tomu, aby se produkty objevily na pultech běžných obchodů. To plánujeme v roce 2022,” uvedl k významnému kroku pro celý potravinářský průmysl Rom Kshuk, ředitel společnosti.

Laboratorně vyráběné maso by mělo představovat klíčový krok v boji s klimatickými změnami, kromě faktu, že při jeho výrobě nezemře žádné zvíře, ušetří také čas a zabere o devětadevadesát procent půdy méně.

„Naším cílem je, aby bylo kultivované maso dostupné pro každého, a zároveň zajistit, že budeme vyrábět chutné potraviny, které budou zdravé a udržitelné, což pomůže zajistit budoucnost příštích generací,” dodal biomedicínský inženýr Yaakov Nahmias.

 

Koktejl - další články