Superpomalá pokladna? Beze všeho, Japonci se rozhodli zpříjemnit nákupy seniorům a zdravotně postiženým

21. června 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Obchodní řetězce všude zavádějí samoobslužné pokladny a dělají vše proto, aby zrychlily odbavování zákazníků. V japonské prefektuře Fukuoka se rozhodli k úplnému opaku. Tamní supermarket tam zavedl superpomalou pokladnu a sklízí nemalý úspěch. Informoval o tom server Odity Central.

Takový nákup v supermarketu dokáže každého člověka dost vystresovat. Zejména proces placení, kdy prodavačka markuje zboží rychlostí blesku a vy ho nestíháte dávat do tašek. V ten moment se vám rosí zátylek, protože na vás koukají lidé ve frontě, že budete zdržovat. A co teprve to placení, než najdete peněženku.

S tím se rozhodli skoncovat v Japonsku. Zde zavedli superpomalou pokladnu. Kde někteří zákazníci mohou strávit až dvacet minut. Tato služba je zejména pro ty, kdo jsou nějak zdravotně postižení či seniory, kteří potřebují v klidu si schovat svůj nákup do tašky a přepočítat si peníze.

Předpokládá se, že postupně se tyto pokladny rozšíří po všech japonských supermarketech, protože tržba se v jednom takovém obchodě zvýšila o celých deset procent. Uvidíme tedy, zda se někdo inspiruje a tento trend časem dorazí i k nám.

Koktejl - další články

Doporučujeme