Nové album Katy Perry zklamalo kritiky i fanoušky

23. září 2024·Hudba·Matěj Kašpar

Katy Perry (Foto: Profimedia)

Nové album Katy Perry s názvem 143, které vyšlo v září 2024, čelí ostré kritice. Recenzenti popisují album jako „bez duše“ a označují ho za neosobní a emocionálně prázdné. Zpěvaččin pokus o návrat do éry své největší slávy nepřinesl očekávané výsledky, místo toho působí zastarale a odtrženě od současných hudebních trendů. Největší výtky směřují k tomu, že album postrádá autenticitu a je příliš komerční​.

Recenzenti také poukazují na to, že některé skladby působí jako příliš přehnané a konstruované, přičemž spolupráce s mnoha autory u jednotlivých písní vedla k nevýrazným výsledkům. Zvláště skladby jako Wonder byly popsány jako snaha o emocionální apel, která však selhala. Kritici tvrdí, že Katy Perry se snaží oslovit publikum ze svých minulých úspěchů, ale výsledek postrádá skutečný kreativní náboj​.

Album se setkalo s nízkým hodnocením i kvůli snaze vrátit se ke starým vzorcům populární hudby, které se ukazují jako nefunkční v současném hudebním klimatu. Fanoušci očekávali silnější návrat, ale mnozí z nich se shodují s recenzemi, že 143 je zklamáním​.

Celkově se album 143 ukazuje jako nepovedený pokus o návrat na vrchol, který nedosahuje úspěchů předchozích alb, jako byly Teenage Dream nebo Prism. Tento projekt zpěvačce zatím nepomáhá znovu získat místo na vrcholu hudební scény​.

Hudba - další články

Doporučujeme