Monkey Business vydávají druhý singl Dva na kolejích z chystaného alba

25. července 2024·Hudba·Matěj Kašpar

Monkey Business, Tereza Černochová (Foto: Profimedia)

Skupina Monkey Business vydala druhý singl s názvem Dva na kolejích z připravovaného alba Když múzy mlčí. Tereza Černochová, která je spoluautorkou skladby spolu s Romanem Holým a Pavlem Mrázkem, popsala text jako vyjádření smutku, který člověk cítí, když se dva světy rozcházejí.

Inspirací pro píseň byl film Dáma na kolejích s Jiřinou Bohdalovou. Při poslechu hudby Černochovou okamžitě napadla replika: “Jsem dáma na kolejích, jsem dáma, co tě vykolejí.” Singl byl doplněn o mužský part Matěje Rupperta, aby nebyl pouze o ženské perspektivě​.

Videoklip k této písni režíroval Vladimír Michálek a natáčel se v noční tramvaji. Hlavní role v něm ztvárnili Tereza ČernochováMatěj Ruppert. Skupina se aktivně podílela na realizaci klipu, včetně námětu a střihu. Na internetu se již nyní těší velkému zájmu fanoušků​ a získává pozitivní ohlasy.

První album skupiny Monkey Business, kde budou všechny texty v češtině, vyjde 30. srpna. K albu bude rovněž uveden klip k písni Homo sovietikus, kde hostuje Lou Fanánek Hagen. Fanoušci se mohou těšit na bohatou hudební i vizuální produkci, kterou kapela momentálně připravuje​.

Hudba - další články

Doporučujeme