Monkey Business pokřtí nové album v češtině. Přijde i Fanánek

17. září 2024·Hudba·Redakce

Monkey Business (Zdroj: BrainZone)

Monkey Business pokřtí své album Když múzy mlčí 24. září na Občanské plovárně. Pro fanoušky je připraveno 500 vstupenek, které zahrnují nejen koncert, ale také hodinovou besedu s kapelou a další doplňkový program. Během večera vystoupí s kapelou i Lou Fanánek Hagen, a to v písni Homo Sovietikus.

Každý návštěvník dostane při příchodu na Občanskou plovárnu lístek do tomboly. Sedm vylosovaných získá osobní dárek od členů kapely a další tři budou mít možnost se podílet na křtu alba. Zpěvačka Tereza Černochová dodává, že společně s nimi bude na pódiu přítomen i fotograf Tono Stano, který událost zachytí. Večer zahrnuje i premiéru videoklipu k písni Homo Sovietikus.

Vstup do areálu je od 17:00, beseda s kapelou začíná v 18:00 a koncert je plánován na 20:00. Na místě bude možnost zakoupit nové album na CD a LP a nechat si je podepsat.

Deska Když múzy mlčí je prvním česky zpívaným albem v historii kapely. Ukazuje toto uskupení v jiném světle, s důrazem na české texty a zajímavé hudební spolupráce. O hudbu a produkci se postaral Roman Holý, zatímco texty napsal baskytarista Pavel Mrázek, s přispěním Romana Holého, Terezy Černochové a Matěje Rupperta. Na albu hostuje řada hudebníků, včetně Lou Fanánka Hagena, který zpívá v písni Homo Sovietikus, a Petra Spáleného, který přispěl do skladby CIAO! CIAO! CIAO!.

Monkey Business vznikli v roce 1999. Současnou sestavu tvoří Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Ondřej Brousek, Oldřich Krejčoves, Pavel Mrázek a Martin Houdek.

Hudba - další články

Doporučujeme