Zbil ji tak, že zemřela. Finalistka Miss Vanessa Červová přišla o maminku

20. května 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Vanessa Červová (foto: Vanessa Červová Instagram)

Co se zprvu zdálo být jako krásný den, se brzy změnilo v nejhorší okamžik života finalistky Miss Vanessy Červové. Ta si vyrazila se svou maminkou na nákupy v Praze, ale později na ně hrubě zaútočil cyklista. Celá situace vyústila v tragickou smrt.

Finalistka České Miss Vanessa Červová se rozpovídala nad traumatickým okamžikem, který vyústil ve ztrátu nejdůležitějšího člověka jejího života – maminky Markéty. V srpnu roku 2022 se společně vydaly na nákupy autem, zastavily na červené a divily se rodince cyklistů vedle jejich auta. „Nechápaly jsme, jak někdo může vzít malé děti na kolo do centra Prahy. I když jsme stály na červené, poskakovaly, vyhupovaly se nahoru a dolu. Řekly jsme si mezi sebou, že nechápeme, jak můžou takhle riskovat. To ale slyšela manželka a řekla manželovi svoji verzi,“ popsala začátek tragédie dvacetiletá Vanessa.

Žena cyklisty údajně svému manželovi řekla, že na ně Vanessa s maminkou najížděly autem, čímž ohrožovaly jejich život. Cyklista se rozzuřil, pronásledoval je po Křižovnické ulici až k židovskému hřbitovu, kde musely zastavit. Situace byla natolik děsivá, že se finalistka České Miss rozhodla zavolat policii. „Řval na mámu, ať vystoupí a jde si to s ním vyřídit. Začala jsem volat policii. On se přesunul ke mně, máma ale stáhla okýnko, aby mu řekla, že voláme policii a ať nás nechá být. Sáhl do auta, vyrval mi telefon a odhodil ho na ulici,“ uvedla Vanessa.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vanessa (@vanessacervova)

Modelka chtěla vystoupit z auta a dojít pro telefon, ale cyklista ji začal mlátit dveřmi od auta. Její maminka okamžitě vstala z místa řidiče a vydala se bránit svou dceru, jenže to strašlivý moment ještě zhoršilo. „Začala křičet, co si to dovoluje. On ji chytil za vlasy, dával jí pěstmi do břicha a do hrudníku, kopal do ní. Byly to fakt intenzivní údery a bylo jich hodně,“ vzpomíná dívka. Její maminka cyklistovi trochu roztrhla triko a udělala mu při obraně dcery škrábanec.

„Cyklistu jsem od mamky odstrčila a on se začal přetahovat se mnou, dával mi rány do ramenou pěstmi a držel mě za krk. Máma se jen klepala. Byla z té situace úplně mimo,“ dodala ještě k incidentu. Muž po útoku odjel na kole a maminka s dcerou pospíchaly celé v šoku domů. V noci se Markétě Červové udělalo zle, pálilo ji na hrudi, cítila bolest břicha a došlo i na zvracení. Rodina ji odvezla do nemocnice, kde se jí snažili lékaři pomoci, ale marně. O tři dny později totiž zemřela na srdeční selhání. Podle odborníků byl příčinou smrti kolaps oběhového systému, který vzniká na základě emocionálního stresu, úrazu či zranění.

Cyklista vinu za smrt Markéty Červové odmítá a uvádí, že jednal v sebeobraně. Státní zástupkyně mu navrhla nejnižší možný trest, a sice tři roky s podmínečným odkladem. Čekalo se, zda vše potvrdí záběry kamer z ulic, ale bohužel se násilný incident udál mimo zorné pole kamer. Jejich prvotní setkání však na kamerách natočené je a záběry potvrdily, že ženy do rodiny cyklistů nenajížděly. Celá věc se bude řešit u soudu.

Celebrity - další články

Doporučujeme