Už to není mladíček! Slovenský rapper Majk Spirit slaví své 40. narozeniny

28. srpna 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Majk Spirit. (Zdroj: Profimedia)

Majk Spirit, vlastním jménem Michal Dušička, se narodil 28. srpna 1984 v Bratislavě. Je jednou z nejvýznamnějších postav slovenské hip-hopové scény a členem rapové skupiny H16, která byla pojmenována podle jeho základní školy Hálova 16 v Petržalce.

Svou sólovou kariéru odstartoval v roce 2011 albem Nový človek, za které získal ocenění Objev roku na každoročních hudebních cenách Slávik. O rok později vyhrál titul Nejlepší český a slovenský interpret na MTV Europe Music Awards. Majk Spirit má za sebou úspěšnou kariéru nejen jako sólový umělec, ale i jako člen H16. Vydal několik alb včetně Y v roce 2015 a Nie som tu náhodou v roce 2018. Je známý pro své texty, které často reflektují společenské problémy a motivují k pozitivním změnám.

Jeho hudba si našla cestu k širokému publiku, a to nejen na Slovensku, ale i v zahraničí. Během své kariéry spolupracoval s řadou dalších umělců, jako například se Celeste Buckingham na singlech Ja a tyI Was Wrong v letech 2012 a 2013​.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Spirit (@majkspirit)

A jak svůj věk vnímá samotný rapper? Na instagramu se ke čtyřicátým narozeninám vyjádřil, a dokonce přihodil pár moudrých slov. „Nedávno jsem slavil 28, poslední narozeniny jsem měl 35 a zítra mám 40. Vůbec nevím, kam to skočí na příští narozeniny… Věk je jen číslo, ale čas běží sakra rychle. Užívejte si každý den naplno!“

Celebrity - další články

Doporučujeme