Sledovaný pohřeb Alaina Delona. Rodina splnila herci jeho poslední velké přání

26. srpna 2024·Celebrity·Redakce

Alain Delon (Zdroj: Profimedia)

V sobotu se konal pohřeb francouzské legendy filmového světa Alaina Delona (†88). Na smuteční událost byla pozvaná jen hrstka hostů a akce se konala v soukromé kapli v Douchy v departementu Loiret. Právě tam herec minulou sobotu naposledy vydechl.

Obřad se uskutečnil v sobotu 24. srpna, přesně týden po hercově smrti, okolo páté hodiny. Jeho pohřeb byl obestřen tajemstvím, pozváno bylo zhruba 40 lidí, včetně jeho dětí nebo zdravotní sestry Colette, která se o herce starala poslední roky a on si velmi přál, aby na jeho poslední rozloučení dorazila. Na místo se hosté začali sjíždět okolo poledne.

Zádušní mše vedl monsignor Jean-Michel Di Falco, který se s Alainem Delonem znal velmi dlouho. V roce 2018 mimo jiné Di Falco vedl pohřeb herečky Mireille Darc, která s Delonem chodila 15 let a žila s ním na jeho sídle v Douchy. Pozornosti neunikly ani hercovy bývalé přítelkyně – Rosalie van Breemen, která je matkou Anouchky a Alaina-Fabiena.

Přestože rodina požádala o soukromí, na místo se sjelo desítky fanoušků. Před ně předstoupil s děkovnou řečí nejstarší syn zesnulého herce Anthony Delon společně s bratrem Alaine-Fabienem. Prohlíželi si upomínkové předměty a navzájem se podporovali. Oběma bratrům se dostalo podpory od přítomných fanoušků, ti jim na oplátku poděkovali za zájem a přítomnost.

Jedním ze 40 hostů byl třeba francouzsko-arménský filmový producent Alain Terzian, syn Jeana Paula Belmonda (†88) Paul, který přijel na motorce. V 17 hodin ho uctili fanoušci minutou ticha a následně zpěvem hitu Paroles, který nazpíval Delon se zpěvačkou Dalidou. Rodina požádala úřady o vyhlášení bezletové zóny, aby nemohla média fotit nic z výšky a pozvaní museli projít policejní kontrolou a telefony umístit do speciálních pytlíků.

Sám Delon velmi dbal na své soukromí a jen málokdy o něm veřejně mluvil. I proto byl obřad jen pro velmi úzkou skupinu pozvaných. Tady bude vystaveno moje tělo, aby se mu mohlo přijít poklonit asi patnáct lidí, ne víc. Všichni se pokloní,“ tvrdil tehdy herec, že chce být pohřben ve své kapli, u které je mimochodem pohřbeno i 45 jeho psů. Hercovým posledním přáním bylo, aby byl pochován společně se svým psem Loubem.

To se ale nakonec neuskuteční a pes bude dále žít, i když se hercovo přání nesplní Pokud zemřu dřív než on, požádám veterináře, abychom odešli spolu. Dá mu smrtící injekci tak, že mi zemře v náručí. Volím raději psí eutanazii, než abych ho poté nechal trpět na mém hrobě,“ řekl kdysi herec pro týdeník Paris Match.

Celebrity - další články

Doporučujeme