Obrovská ztráta pro filmový svět. Zemřel Alain Delon

18. srpna 2024·Celebrity·Redakce

Alain Delon (Zdroj: Profimedia)

Zemřel legendární francouzský herec Alain Delon, bylo mu 88 let. Agentuře AFP to sdělily jeho tři děti. Delon byl v posledních letech nemocný. Zemřel obklopen rodinou ve svém domě v Douchy asi 100 kilometrů jižně od Paříže.

Filmový svět opustila další legenda. Jeden z nejznámějších francouzských herců Alain Delon zemřel ve věku 88 let. Agentuře AFP to potvrdily jeho tři děti. „Alain Fabien, Anouchka, Anthony a také (jeho pes) Loubo s hlubokým zármutkem oznamují, že jejich otec zemřel. Zemřel pokojně ve svém domě v Douchy, obklopen svými třemi dětmi a rodinou,“ citoval prohlášení deník Barron’s.

V roce 2020 prodělal herec kardiovaskulární příhodu s lehkým krvácením do mozku. Poté se jeho zdravotní stav zhoršoval. V roce 2024 sdělila jeho rodina deníku Le Parisien, že Delon už téměř není schopen mluvit a je velmi unavený.

Několikrát se také sám vyslovil, že by si přál zemřít. Mluvil o tom, že chce podstoupit eutanazii, protože je to prý „ta nejlogičtější a nejpřirozenější věc.“ Nechtěl se dožít vysokého věku, považoval to se všemi zdravotními omezeními, které to přináší, za nesnesitelné.

Celebrity - další články

Doporučujeme