Rozloučení se zpěvačkou Victorií (†40): Bílá rakev, přísná bezpečností opatření a plačící rodina

28. června 2024·Celebrity·Redakce

Victoria Velvet (Zdroj: Profimedia)

Hudební svět se ve středu rozloučil se zpěvačkou Victorii Velvet (†40), kterou měl v hádce 11. června zastřelit v Turecku její skotský manžel David Blyth (†53), který zbraň následně otočil proti sobě. Pohřeb zpěvačky se konal v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Pohřeb zpěvačky Victorie Velvet alias Věry Fickové proběhl ve středu 26. června v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Tělo jejího manžela Davida Blytha, který poté, co zabil manželku, otočil zbraň i proti sobě, bylo převezeno do jeho rodného Skotska. Minulý týden přicestovalo do České republiky i tělo Victorie.

Vše začalo okolo půl desáté, kdy se začala připravovat zádušní mše a zaměstnanci začali nosit dovnitř bílé lilie a smuteční věnce. Před vchodem byla připravena kondolenční kniha, zpěvaččina fotografie a svíčky. Hosté se začali scházet okolo půl jedenácté. Rodina zpěvačky přišla v plné sestavě – dorazila maminka, zpěvaččiny sestry i její dvě starší děti David a Annabelle.

Právě maminka a sestry nesly odchod Victorie velmi těžko. A není se čemu divit, tragédie je to obrovská pro celou rodinu. Všechny se snažily být velmi statečné, ale bylo jasné, že zažívají obrovský smutek. Maminka na sobě měla černý závoj, ale i tak bylo vidět, jak celou dobu usedavě plakala. Oporou jí byly její dcery, ale i na nich byl znát obrovský smutek. Právě ony měly organizaci na starost a ochrance před vstupem daly seznam hostů.

Bezpečností pravidla byla velmi přísná a každý host musel být jmenovitě napsán na seznam. Ze známých jmen nechyběla Zuzana Stivínová, Lucie Černíková, Kateřina Mátlová či Rony Plesl. Rodina se rozhodla pro bílou rakev se zlatým kováním a květy byly rovněž v bílé barvě. Řidič pohřební služby ale kvůli rekonstruovanému náměstí nemohl najít správnou cestu a vše se stihlo jen tak tak.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Blesk.cz (@blesk.cz)

V jedenáct hodin začala zádušní mše vedená farářem Janem Houkalem a loučení trvalo zhruba hodinu a půl. Smuteční řeč pronesly obě sestry, přičemž Alex má velmi podobný hlas jako Victorie. Zazpívala Zuzana Gamboa a poté bylo vzpomínkové video s fotografiemi. Následně byla rakev s ostatky naložena zpět do auta a za dohledu kněze a zvuku zvonů odjela. Následně se i rodina, která se před rokem a půl musela rozloučit s Victoriiným otcem, který podlehl nemoci, odebrala na smuteční kár.

Celebrity - další články

Doporučujeme