Poslední foto Maggie Smith: Herečka vyrazila do oblíbené restaurace

2. října 2024·Celebrity·Šárka Blahoňovská

Zdroj: Profimedia

Dame Maggie Smith, ikonická herečka známá ze svých rolí ve filmech o Harrym Potterovi a ze seriálu Panství Downton, zemřela 27. září v nemocnici. Ještě týden před svou smrtí však byla Maggie v dobré náladě, jak informovala řada britských deníků s odkazem na svědky.

Společně s přítelkyní si vychutnala oběd v jedné ze svých oblíbených londýnských restaurací, kde si objednala tradiční fish and chips. Svědci popisovali, že i ve svém pokročilém věku byla plná energie, a dokonce se „vžila do role,“ když pokárala hlučné mladíky, kteří rušili klidný oběd ostatních hostů. Bylo to, jako bychom sledovali profesorku McGonagallovou v reálném životě,“ řekl jeden z přítomných svědků.

Maggie Smith zanechala nesmazatelnou stopu v historii kinematografie a divadla. Její kariéra, trvající přes sedm dekád, zahrnovala role od Shakespearových dramat po filmové trháky. Nejznámější se však stala díky své roli profesorky Minervy McGonagallové ve filmové sérii o čarodějnickém učni Harrym Potterovi a jako hraběnky z Granthamu v seriálu Panství Downton.

Herecké kolegy a fanoušky její smrt hluboce zasáhla. Daniel Radcliffe ji popsal jako „neuvěřitelně laskavou, vtipnou a brilantní osobnost. Emma Watson se zase zamýšlela nad tím, jak obdivuhodná byla Smith jako žena. Líbilo se jí na ní, že si v převážně mužském hereckém světě dokázala vybojovat zasloužený respekt. „Teprve když jsem dospěla, uvědomila jsem si, že jsem sdílela obrazovku se skutečnou definicí velikosti, zveřejnila herečka na svém instagramu.

Rupert Grint, představitel Roma Weasleyho, rovněž vyjádřil smutek nad hereččiným odchodem. Zároveň uvedl, že je poctěn, že měl tu čest s ní spolupracovat.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme