Pět let bez Karla Gotta: Legendární zpěvák, jehož hudba stále žije

30. září 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Karel Gott (Zdroj: Profimedia)

Pět let od smrti Karla Gotta, ikonického českého zpěváka, si připomínáme jeho významné hudební dědictví. Karel Gott zemřel 1. října 2019 a zanechal za sebou nesmazatelnou stopu v oblasti populární hudby. Za svou kariéru získal neuvěřitelných 42 ocenění a nazpíval přes 2500 písní, čímž se zapsal mezi legendy. Gott byl populární nejen v České republice, ale také v německy mluvících zemích, kde vydal mnoho úspěšných alb.

Během své kariéry se stal jedním z nejuznávanějších umělců, jehož hlas byl zkrátka nezaměnitelný. Mezi jeho nejznámější hity patří písně jako TrezorLady Carneval. Pravidelně vystupoval nejen v Česku, ale i po celém světě, od Německa po Las Vegas. V roce 1968 dokonce reprezentoval Rakousko na Eurovizi. Velmi úspěšné bylo také jeho album Vánoce ve zlaté Praze, které se stalo mezinárodním hitem.

Gottova popularita nehasla ani v pozdějších letech. Zpěvák nikdy nepolevil a pravidelně vystupoval na nejrůznějších akcích. Na sklonku svého života dopsal autobiografii Má cesta za štěstím, která se stala bestsellerem. Karel Gott se také věnoval malířství, což byla jeho druhá vášeň​.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Jako přípomínka pěti let od jeho úmrtí se na podzim tohoto roku v O2 areně uskuteční vzpomínkový koncert Karel Gott – jeho písně žijí dál!, kterého se zúčastní mnoho známých umělců, jako jsou například Lucie Bílá, Michal David, Richard Krajčo, Monika Absolonová, Ilona Csáková a další. Fanoušci si tak mohou připomenout mistrovu hudbu, která stále žije ve srdcích milionů lidí po celém světě​.

Celebrity - další články

Doporučujeme