Nicole Scherzinger o rozpadu The Pussycat Dolls: Byl to recept na katastrofu

27. září 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Nicole Scherzinger (Zdroj: Profimedia)

Nicole Scherzinger, bývalá frontmanka skupiny Pussycat Dolls, v nedávném rozhovoru odhalila, jak náročné bylo působení v této dívčí skupině. Ta po roce 2000 doslova ovládla hitparády s hity jako Don't Cha nebo When I Grow Up. Čelila však mnoha interním problémům. Scherzinger popsala hektické pracovní podmínky a přetížené rozvrhy jako „recept na katastrofu“, což vedlo k rozpadu uskupení v roce 2010​.

Jednou z největších výzev byl pro Scherzinger nedostatek spánku. „Nikdy jsme neměly v rozvrhu prostor na spánek,“ prohlásila a dodala, že pracovní podmínky byly neudržitelné a velmi stresující. Vzpomíná také na boj s vlastními nejistotami, především s vnímáním vlastního těla, které bylo zhoršeno tlakem na dokonalý vzhled a vystupování v provokativních kostýmech​.

Scherzinger také uvedla, že dnešní hudební průmysl nabízí umělcům více podpory a pravidel, aby se vyhnuli pracovním podmínkám, které ona sama zažila. Tehdejší situaci popsala jako „práci až do vyčerpání“. Ačkoliv byla hrdá na úspěchy skupiny, přiznala, že tlak byl enormní a dlouhodobě neudržitelný.

I přes tyto obtíže se Scherzinger na své působení v The Pussycat Dolls dívá s hrdostí a nevylučuje návrat na scénu. V roce 2020 byla plánovaná reunion tour, ale ta byla zrušena kvůli pandemii a následným právním sporům mezi členkami skupiny a manažerkou Robinnou Antin. Ta obvinila Nicole Scherzinger z odpovědnosti za zrušení turné. Antin tvrdila, že Scherzinger přišla s novými požadavky, které zahrnovaly větší kontrolu nad rozhodováním a vyšší finanční podíl.

Scherzinger však tato tvrzení odmítla a uvedla, že do projektu investovala nejen čas, ale i finance, a proto ji zrušení turné velmi mrzelo. Právní spory se rozvinuly kvůli nejasnostem ohledně právních závazků jednotlivých členek, přičemž některé z nich nebyly informovány o zrušení turné předtím, než to bylo oznámeno veřejně na sociálních sítích. Nicole Scherzinger naopak trvá na tom, že turné bylo zrušeno kvůli omezením v důsledku pandemie koronaviru a že se nadále snažila o oživení projektu​.

Celebrity - další články

Doporučujeme