Minisérie o Ivetě Bartošové vrcholí! Její syn Artur Štaidl prozradil, co si o seriálu myslí

28. května 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Artur Štaidl, Iveta Bartošová (Zdroj: Profimedia)

Seriál Iveta, který pojednává o životě zpěvačky Ivety Bartošové, je u konce. Završila ho třetí série, v níž se režisér a scenárista Michal Samir zaměřil na Ivetiny poslední okamžiky života. Celý národ je zpětně v šoku, co vše si musela zpěvačka prožít, než se rozhodla ukončit svůj vlastní život a spáchala sebevraždu. K seriálu se vyjádřil i Artur Štaidl, syn Bartošové.

„Každou sérii jsem plánoval tak, aby ústředním motivem byli muži Ivetina života,“ řekl Blesku režisér Michal Samir. První série se tedy zaměřila na Petra Sepešiho, druhá prezentovala zpěvaččin vztah s Ladislavem Štaidlem a v třetí sérii se měl stát hlavním bodem příběhu Josef Rychtář. „O třetí sérii jsem si vždy myslel, že bude o Josefu Rychtářovi, ale nakonec mi z toho při psaní a všech rešerších vyšel syn Artur. To je ten ústřední muž třetí série,“ vysvětlil.

Jak seriál vnímá Ivetin syn Artur?

Samotný Artur dostával synopse jednotlivých epizod, ale do scénáře mluvit nesměl. „Artur řekl, že je ve smíru se vším, co se v seriálu objeví, že tomu rozumí. Požádal mě pouze o jednu jedinou věc: když budeme ukazovat jeho maminku na dně sil, abychom i v těchto momentech zachovali důstojnost,“ přiznal Samir. Dále prozradil, že když oslovil Richarda Krajča, zpěvák očekával, že mu nabídne roli Jiřího Pomeje. „Vyvedl jsem ho z omylu a nabídl mu Zdeňka Macuru. Richard si nepamatoval, kdo to je, takže požádal o čas,“ pověděl Blesku s tím, že jakmile Krajčo a David Prachař pochopili, že se třetí série zaměří na skutečné důvody, proč se Macura s Rychtářem chovali tak, jak se chovali, roli přijali.

„S panem Rychtářem i s panem Macurou jsem strávil nějaký čas osobně a poslechl si jejich verze, které, a to je možná zajímavé, se zásadně nelišily jedna od druhé. To bylo pro mě hodně důležité zjištění,“ sdělil scenárista Haně Pokorné a dodal, že chtěl zároveň pochopit, kdo tito lidé reálně jsou. O herečce Anně Fialové mluvil Samir pozitivně, považuje ji za jednu z nejlepších hereček její generace. „Anička je intuitivní herečka. Aby ty situace zahrála tak, jak je potřeba, musí se vnitřně nastavit tak, že se to reálně děje,“ popsal hereččiny přípravy na natáčení.

Seriál Iveta (Zdroj: Voyo Originál)

Fanoušci viní novináře

Ivetin život skýtal opravdu neskutečné množství bolestivých momentů a celá řada z nich se nemusela stát. Seriál poukázal i na tehdejší přístup novinářů. Iveta byla non stop šikanována a jakýkoliv její krok byl vždy prezentován negativně. Vše nabralo takových rozměrů, že téma Iveta probíral celý národ. Jeden z fanoušků na instagramu má jasno: „Nejděsivější na tom je, že všichni získali dojem, že mají právo Ivetku soudit, urážet a smát se jí. Její slova, volání o pomoc a skutečné potřeby však byly ignorovány či využity jako zbraň,“ napsal. Další komentář se zase vyjádřil k momentu, kdy zpěvačka přišla o syna. „Když Ivetě soud odebral syna Artura, jako kdyby to byla poslední kapka a Iveta se postupně dostala do bodu, kdy už neměla sílu žít.“

Fanoušci na sociálních sítích neustále polemizují, zda by Iveta dopadla jinak, kdyby měla jako normální člověk prostor dýchat, přemýšlet, třeba se dokonce uzdravit a smířit se s některými situacemi. „Často se lidé vracejí k mužům Ivetina života, ale zapomíná se, jakou roli v jejím životě sehrála krutost a dravost novinářů,“ vyjádřila se jedna z fanynek.

Iveta Bartošová a minisérie Iveta. (Foto: Profimedia/TV Nova)

Zhlédnout seriál Iveta bylo podle názorů veřejnosti těžké, odprezentoval totiž až neuvěřitelný příběh jedné holky, která prostě chtěla jen zpívat. Jenže se z ní stala obrovská hvězda a podle nedávného dokumentu si údajně zpěvačka nikdy nevěřila natolik, aby některým lidem řekla “NE“ a kvůli neprůstřelné nálepce princezny popu se tedy Bartošová neměla šanci dostat k větší autentičnosti jako umělkyně, zpěvačka.

„Musela být za každých okolností něžná, nevinná a krásná. Jenže když se tento dlouholetý obrázek rozpadl a najednou byla skutečná a lidská, lidé se od ní distancovali a stala se pouhým tématem a způsobem, jak vydělat peníze,“ zhodnotila Ivetin život fanynka. Jedno je ale jasné, přesto za sebou Iveta zanechala nezničitelnou stopu v podobě překrásných hitů, které naštěstí přebijí její tragický příběh a syna Artura, z něhož vyrostl sympatický, inteligentní muž.

Celebrity - další články

Doporučujeme