Lady Gaga záměrně nereagovala na spekulace, že je ve skutečnosti muž

19. září 2024·Celebrity·Šárka Blahoňovská

Lady Gaga (Zdroj: Profimedia)

Na začátku kariéry se americká zpěvačka Lady Gaga potýkala s nepravdivými zvěstmi o tom, že je ve skutečnosti muž. Místo toho, aby se snažila tyto fámy vyvrátit, rozhodla se na ně nereagovat. V druhém dílu nového pořadu Co dál? Budoucnost podle Billa Gatese streamovací platformy Netflix uvedla, že se necítila jako oběť. Obávala se spíše toho, jak by se cítili mladí lidé, kteří by čelili podobným obviněním.

„Myslela jsem si, co by si pomyslelo dítě, které čelí podobným obviněním, kdyby veřejně známá osoba jako já vyjádřila pocit hanby? Chtěla jsem být pro děti vzorem a ukázat jim, že se za svou identitu nemusejí stydět, řekla v pořadu.

Třináctinásobná držitelka prestižního hudebního ocenění Grammy, která získala i Oscara, také zdůraznila, že jako umělkyně se musela často vypořádávat s falešnými informacemi o své osobě, což vnímala jako součást kariéry. „Jsem umělec a přijde mi to vlastně docela vtipné,dodala. Svým přístupem chtěla především vyvolat diskuzi a narušit konvenční pohledy na gender a identitu.

Tato slova přitom přichází pár dní poté, co zpěvačka reagovala na nechvalně známou facebookovou skupinu, v níž si její spolužáci z vysoké školy utahovali z její touhy se proslavit. Lady Gaga na Tisch School of the Arts v New Yorku docházela mezi lety 2003 až 2005. Během té doby už začala vystupovat pod pseudonymem a stala se terčem posměchu u dalších studentů, jak píše server Billboard. Sama zpěvačka na to reagovala poté, co se na sociální síti TikTok začalo šířit video, v němž byly použity screeny z dnes již zaniklé skupiny. „To je ten důvod, proč se nemůžete vzdávat, když o vás lidé pochybují nebo vás shazují –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ musíte jít dál.“ 

Lady Gaga byla zvyklá, že o ní lidé šíří lži, už od svých dvaceti let, jak řekla v již zmíněném pořadu na Netflixu. Své mlčení ohledně těchto fám však obhájila tím, že se nechtěla stát obětí dezinformací, ale naopak je využít k vyvolání nových otázek a posunout hranice společenské diskuze. Hudebnice během kariéry často využívala svůj vliv k podpoře LGBTQ+ komunity. Například její hit Born This Way z roku 2011 se stal hymnou pro rovnost a přijetí a byl inspirován právě tímto hnutím.

Aktuálně se Lady Gaga připravuje na vydání nového studiového alba, přičemž první singl z něj je naplánován na říjen tohoto roku. Kromě toho byla zpěvačka dle webu Daily Mail nedávno spatřena v pařížském Louvru, kde natáčela hudební videoklip v krátké červené paruce.

Zdroj: Netflix, Billboard.com, Daily Mail, X

Celebrity - další články

Doporučujeme