Jiřina Bohdalová je ve vážném stavu v nemocnici na JIP

25. září 2024·Celebrity·Šárka Blahoňovská

Jiřina Bohdalová (Zdroj: Profimedia)

Jiřina Bohdalová byla hospitalizována ve vážném stavu v Nemocnici Na Homolce. Podle dostupných informací se u 93leté herečky rozvinuly příznaky otravy botulotoxinem. Jedovatá látka se do jejího organismu dostala prostřednictvím jídla, jak informoval deník Blesk.

Botulotoxin je bakterie, která se vyskytuje například v tepelně opracovaných konzervách a uzeninách, ale třeba v houbách v oleji nebo nakládané zelenině. A to v případě, že takto uchované potraviny neprošly teplotou v jádru 121 °C. To je teplota, při které se výskyt bakterie eliminuje.
Hereččin stav se dle informací Blesku zhoršil poté, co jí prudce vzrostla tělesná teplota dosahující až 40 °C. Bohdalová je nyní na jednotce intenzivní péče pod dohledem profesora Neužila. Přitom se ještě nedávno zúčastnila veřejných akcí, včetně pietní akce v pražském Divadle Bez zábradlí, kde uctila památku kolegy Karla Heřmánka, narozenin Františka Janečka a fotbalového zápasu. Stále také natáčí na České televizi oblíbený pořad Hobby naší doby. V divadle však skončila minulý rok na doporučení doktorů.
Během léta se také potýkala s problémy s vodou. Ty vyvrcholily tento měsíc, nebyly však nijak spojeny s povodňovou situací v České republice.  „Stala se havárie, ta voda se valila v domě i venku. To si neumíte představit ten nepořádek,“ řekla herečka.

Celebrity - další články

Doporučujeme