Martin Kupka: Musíme lidem lépe vysvětlovat naše kroky

24. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar·Romana Navarová

Martin Kupka (Zdroj: Frekvence 1)

V Press klubu se ministr dopravy Martin Kupka otevřeně vyjádřil k výsledkům krajských voleb, které pro ODS nepřinesly očekávaný úspěch. Kupka zdůraznil, že výsledky jsou pro jeho stranu výzvou ke zlepšení komunikace s veřejností a k prezentaci úspěchů vlády.

Zmínil například pokroky v oblasti dopravní infrastruktury a sociálních reforem, které podle něj míří k dlouhodobému zlepšení životní úrovně obyvatel. „Co se důchodové reformy týče, v minulosti se nemluvilo o tom, že pokud bychom neudělali důležité změny, tak nynějším mladým generacím by se opravdu vedlo významně hůř později a Česká republika by jim nebyla schopná zařídit důstojný důchod,“ řekl politik. V kontextu vítězství hnutí ANO ve volbách Kupka kritizoval jejich protivládní kampaň, která podle něj využívala populistických taktik. Přesto však přiznal, že hnutí ANO získalo značnou pozornost veřejnosti.

Kupka také zdůraznil, že klíčové ekonomické kroky, jako je snižování deficitu a růst reálných mezd, přispívají k dlouhodobé stabilitě České republiky. Závěrem se ministr zmínil o budoucnosti koaličních partnerů, včetně Pirátů, jejichž slabý volební výsledek vedl k rezignaci jejich vedení. Kupka považuje situaci za signál nutnosti lepší komunikace politiků s veřejností, aby byli občané informováni o záměrech vlády a jejích reformách. „Troufnu si říct, že všichni, kteří chtějí v budoucnu usilovat o přízeň voličů, si musí uvědomit, že ta politika musí být vysvětlená a prezentovaná tak, aby to bylo pochopitelné pro všechny a Česká republika se stala příjemnějším místem pro všechny,“ dodal.

Co dalšího Martin Kupka v rozhovoru s Romanou Navarovou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme