Janet Jackson pod palbou kritiky! Nazvala Kamalu Harris běloškou

24. září 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Janet Jackson, Kamala Harris (Foto: Profimedia)

Nedávno se objevila kontroverze spojená s popovou ikonou Janet Jackson a jejími komentáři o viceprezidentce USA Kamale Harris. V rozhovoru pro The Guardian Jackson zmínila konspirační teorii, která tvrdí, že Kamala Harris není Afroameričanka, jelikož její otec je údajně běloch. Toto tvrzení vyvolalo silné reakce na sociálních médiích.

Situace se však dále zamotala, když byla vydána omluva, která měla pocházet od Janet Jackson, ale podle jejích zástupců nebyla autorizována. Omluvu zveřejnil Mo Elmasri, který se falešně vydával za manažera Jackson. V omluvě tvrdil, že zpěvačka lituje svých slov a chtěla je vyjasnit. Zpěvaččin tým ale následně potvrdil, že Elmasri neměl oprávnění mluvit jejím jménem a není jejím manažerem. Oficiální prohlášení tedy nepocházelo od samotné Janet Jackson, ale od člověka, který šířil falešnou omluvu v médiích​.

V rozhovoru Jackson zopakovala nepodložené tvrzení, že Harris není považována za černošku, což je mylná informace. Otec Kamaly Harris Donald J. Harris je černoch narozený na Jamajce a její matka Shyamala Gopalan pochází z Indie. Harris je tedy biraciální, což bylo v rozhovoru upřesněno. Jackson však i přesto trvala na tom, že slyšela, že otec Kamaly Harris je běloch​.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kamala Harris (@kamalaharris)

Celý incident vyvolal řadu otázek ohledně odpovědnosti veřejných osobností za šíření dezinformací. Přestože zpěvaččin tým jasně distancoval zpěvačku od falešné omluvy, otázky ohledně jejích původních komentářů zůstávají.

Celebrity - další články

Doporučujeme