Hrob Vlastimila Harapese odhalen: Skromný náhrobek a zlatý podpis

19. října 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Vlastimil Harapes. (Foto: Profimedia)

Legendární tanečník Vlastimil Harapes, který zemřel 15. května, je nyní pohřben v rodné severočeské obci. Jeho hrob, ozdobený pouze zlatým podpisem, byl dokončen po měsících odkladu. Příbuzné neteře zvolily jednoduchý a skromný design náhrobku, který odpovídá jeho skromné osobnosti.

Místní obyvatelé, kteří Vlastíka znali, ho milovali. Harapes se pravidelně účastnil společenských akcí a zůstával v kontaktu s přáteli. I přesto, že místo jeho hrobu není veřejně známo, zprávy o jeho dokončení se rychle rozšířily.

„Byl to skutečný princ,“ řekla Blesku Jiřina Svobodová, která i dnes vzpomíná, jak jako mladá dívka navštívila jeho představení v Národním divadle. Harapesův přátelský vztah s místními lidmi přetrvával, a na jeho rozloučení byli přítomni i blízcí přátelé a spolupracovníci z Prahy, pro které byl dokonce vypraven speciální autobus.

Harapes zanechal hluboký odkaz nejen v oblasti umění, ale i v srdcích těch, kteří ho znali. Místní lidé si ho pamatují jako výjimečného člověka a jeho místo posledního odpočinku zůstává v srdci obce, kde se narodil a kde nyní odpočívá v tichu a pokoji.

Celebrity - další články

Doporučujeme