Hollywood pláče! Kathy Bates končí s herectvím, chce se soustředit na své zdraví

10. září 2024·Celebrity·Matěj Kašpar

Kathy Bates (Zdroj: Profimedia)

Americká herečka Kathy Bates oznámila, že plánuje odejít do důchodu po dokončení natáčení nové verze seriálu Matlock, kde ztvárňuje hlavní roli. Tento projekt označuje jako své „poslední taneční vystoupení“, ačkoli přiznala, že se jí bude po herectví velmi stýskat.

Bates je ve filmovém průmyslu aktivní více než čtyři desetiletí a proslavila se zejména svou rolí ve filmu Misery (1990), za kterou získala Oscara. Herečka uvedla, že důchod není rozhodnutí, které by učinila lehce, ale cítí, že nastal čas, aby si odpočinula a věnovala se více osobnímu životu. V rozhovorech zdůrazňuje, že se cítí naplněná a vděčná za kariéru, kterou si vybudovala. Vzpomíná na všechny zkušenosti, jež za ta léta nasbírala, a na lidi, které potkala.

Dalším aspektem, proč chce Bates ukončit svou kariéru, je zdraví. Herečka si prošla zdravotními komplikacemi včetně rakoviny prsu a onemocnění lymfatického systému, proto se chce více soustředit na své zdraví. „Cítím, že jsem vděčná za každý den, kdy mohu pracovat, ale je čas zpomalit,“uvedla v rozhovoru pro People Magazine.

Misery

I když herečka již nebude hrát, její role jsou nesmrtelné. Největší úspěch jí přinesla zmíněná postava psychopatické zdravotní sestry Annie Wilkesové ve filmu Misery (1990), za kterou získala Oscara. Další významné role zahrnují filmy jako Titanic (1997), kde ztvárnila Molly Brownovou, a Ocelové magnólie (1989). V televizi zazářila v sérii American Horror Story, kde za své výkony získala uznání i ceny. Bates je považována za jednu z nejlepších hereček své generace díky své všestrannosti a hloubce postav.

Celebrity - další články

Doporučujeme