Vratislav Dostál: Je možné, že i hnutí ANO může čelit výzvám v koalicích

19. září 2024·Zprávy·Šárka Blahoňovská·Ondřej Kopa

Vratislav Dostál (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem Ondřeje Kopy v pořadu Press klub byl komentátor sesterského webu INFO.CZ a tvůrce podcastu Česká jízda Vratislav Dostál. Společně probrali blížící se krajské a senátní volby, které se konají i v oblastech postihnutých povodněmi.

I když některá místa v České republice čelí organizačním problémům v důsledku povodní, volby se konat budou. Dle Dostálova názoru všichni hejtmani ze své pozice situaci ustáli. „Ti, kteří měli na to reagovat, na to reagovali. Začaly se upouštět přehrady a podobně. Myslím si, že to zvládli dobře, řekl ve studiu Frekvence 1.

Dostál upozornil, že je otázkou, zda budou mít občané v zavodněných oblastech o volby zájem. Zdůraznil také, že k senátním volbám chodí obecně málo lidí. Podle komentátora si opoziční strany možná uvědomují, že dobře zvládnutá krize může být vnímána jako pozitivní pro vládní strany, které se v krizových chvílích ukázaly v lepším světle.

Řeč došla i na viditelnost kampaně jednotlivých stran. „Žiju na jižní Moravě, v Brně, a tam ta kampaň byla viditelná. Určitě byl viditelný současný hejtman Jan Grolich, ale i opozice, komunisté, kteří jsou schovaní v rámci koalice Stačilo!, i hnutí ANO,poznamenal.

Diskuze se závěrem zaměřila na možné výsledky voleb, přičemž Dostál zmínil, že hnutí ANO může čelit výzvám v koalicích a že je možné, že i přes vítězství v krajích zůstane v opozici v některých regionech.

Co dalšího Vratislav Dostál v rozhovoru s Ondřejem Kopou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme