Viliam Buchert: Osud Ivana Bartoše je zpečetěný

1. října 2024·Zprávy·Matěj Kašpar·Ondřej Kopa

Viliam Buchert (Zdroj: Frekvence 1)

V nedávném rozhovoru pro Press klub na Frekvenci 1 komentoval publicista a komentátor časopisu Reflex Viliam Buchert aktuální politickou situaci po krajských volbách. Buchert se zaměřil na odvolání Ivana Bartoše, předsedy Pirátů, z vlády a naznačil, že tento krok byl pro premiéra Petra Fialu nevyhnutelný.

„Osud Ivana Bartoše je zpečetěný,“ uvedl Buchert a dodal, že Piráti tímto krokem rozhodně nevycházejí jako vítězové. Vysvětlil, že strana prohrála několik voleb za sebou, což výrazně oslabilo její pozici. Buchert také hovořil o tom, jaký vliv bude mít odchod Pirátů na samotnou vládu. Co se po něm stane? „Odpověď je jednoduchá. Nic,“ prohlásil komentátor s tím, že koalice má dostatek hlasů, aby nadále fungovala a nebude zásadně ovlivněna odchodem této strany.

Situace však podle něj povede k „trapným chvílím“, kdy se Piráti postaví proti vládě, což bude působit v kombinaci s opozicí, jako je ANO a SPD, zvláštně. Závěrem Buchert dodal, že zatímco vládní koalice neprovádí zásadní reformy a ztrácí popularitu, na politické scéně se začíná profilovat hnutí ANO jako možný vítěz příštích voleb.

Co dalšího Viliam Buchert v rozhovoru s Ondřejem Kopou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme