Tomio Okamura: Krajské volby by měly být prvním krokem k ukončení Fialovy vládní pětikoalice

17. září 2024·Zprávy·Šárka Blahoňovská·Romana Navarová

Tomio Okamura (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem předvolebního Press klubu byl předseda opozičního hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. Na úvod poděkoval všem, kteří se podílejí na zmírnění dopadů aktuálních povodní, a řekl, jak a kde konkrétně jeho hnutí během záplav pomohlo. Zmínil, že krajské a senátní volby proběhnou, ale SPD o tom jako opozice nerozhoduje, jelikož to je v kompetenci vlády.

Lidé postižení povodní mohou získat mimořádnou dávku až téměř 73 000 Kč, což Okamurovi nepřijde jako adekvátní částka. Okamura míní, že je potřeba, aby se veškeré peníze daly výhradně na pomoc českým občanům postiženým povodněmi, ne na další podporu Ukrajiny. Nelíbí se mu, že se stále nerealizovaly investice proti záplavám. V této souvislosti zmínil například absenci přehrady Heřminovech. „Opravdu by bylo potřeba, aby se ty investice realizovaly, aby se české vlády soustředily na investice pro české občany, pro Českou republiku. Nekoukaly se pořád na nějaké předražené zbraně do zahraničí.

S moderátorkou dále probrali, o čem vlastně jsou letošní krajské a senátní volby. „Letošní krajské volby, když se tedy odmyslím od té současné, řekl bych katastrofy v rámci těch povodní, tak by měly být prvním krokem k ukončení asociální Fialovy vládní pětikoalice,“ prohlásil. Jaký by si přál volební výsledek pro SPD? Došlo i na kritizovanou předvolební kampaň jeho hnutí i rozpočty krajů.

Co dalšího Tomio Okamura v rozhovoru s Romanou Navarovou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme