Tomáš Zdechovský: Měli bychom spojit síly a hrát týmově

21. června 2024·Zprávy·Matěj Kašpar·Čestmír Strakatý

Tomáš Zdechovský (Foto: Frekvence 1)

Tomáš Zdechovský byl hostem Press klubu. Znovu zvolený europoslanec z KDU-ČSL za SPOLU prozradil, proč nemá KDU-ČSL u lidí dobré výsledky, jak se to podle něj může změnit a také vysvětlil, čím hodlá motivovat občany České republiky, aby ho znovu zvolili.

KDU-ČSL získalo jediný mandát a není tajemstvím, že ambice této strany byly rozhodně vyšší. Moderátor Čestmír Strakatý se Zdechovského na úvod zeptal, zda výsledek vyústí ve výměnu předsedy. Podle něj je politika o spolupráci, která se aktuálně nekoná, tudíž se tím pádem nekoná ani změna k lepšímu. „Měli bychom spojit síly a hrát týmově. Řada lidí v KDU-ČSL nepochopila, že pokud chceme vyhrávat, tak musí opravdu spolupracovat“ dodal europoslanec.

Zdechovský věří, že různé názory a nekonzistentnost ve vystupování některých členů poslaneckého klubu jsou důvodem, proč nemá strana dobré výsledky. Politik dále zmínil, že je čas si s ostatními kolegy a kolegyněmi sednout a vše si vyříkat. Dalším tématem rozhovoru byla migrační politika. „Když přijde někdo nelegálně, dopouští se trestného činu. To znamená, že nám musí prokázat, že porušil naše pravidla oprávněně, například hrozbou nebezpečí, smrti nebo pronásledování a podobně,“ řekl politik s tím, že pokud tak daná osoba neučiní, měli bychom ji exportovat do země, ze které přišla nebo země původu. „Prostě tady nemůžeme dělat migrační azylovou proceduru, která trvá rok a půl,“ zmínil ještě.

Celý rozhovor si můžete poslechnout ZDE.

Zprávy - další články

Doporučujeme