První předpovědi na letošní zimu. Dočkáme se Vánoc na sněhu a jak moc si v Čechách zalyžujeme?

10. října 2024·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Venku to sice na mráz a sníh ještě úplně nevypadá a my si můžeme užívat říjnové babí léto, je dobré vědět, co nás čeká následující měsíce. Meteorologové vydali předběžný pohled na zimní období.

Léto je za námi, tak je načase začít se pomalu, ale jistě připravovat na zimu. Mnozí Češi už zimní měsíce vyhlížejí a sledují předpovědi, jak v tomto období bude. Dočkáme se sněhové pokrývky a kolik jí bude? A dovolí nám odjet na tuzemské hory a užívat si lyžování a běžkování?

Podle organizace Meteo Včasné varování máme před sebou pestrou zimu. Čekají nás mrazivé týdny, které by se měly střídat s oteplováním a výraznými srážkami. Kombinace deště a sněhu také nebude neobvyklá. Experti rovněž tvrdí, že sněhových překážek bychom se mohli dočkat i v nížinách.

V severním Pacifiku by se podle organizace mohla vytvořit i jedna anomálie. Ta může velmi zamíchat s teplotami. „Zima by měla být pestrá v tom, že třeba týden bude mrazivé počasí, které vystřídá oteplení a hromada srážek,“ předpovídají experti. Rozhodně nás tak čekají velmi pestré a nečekané měsíce, ale sníh by snad neměl být výjimkou.

Zprávy - další články

Doporučujeme