Nemoci se nevyhnul ani premiér Fiala: Politická agenda musí počkat

9. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar

Petr Fiala (Zdroj: Frekvence 1)

Premiér Petr Fiala byl nucen zrušit svůj plánovaný program kvůli náhlému onemocnění. Předseda vlády o tom informoval prostřednictvím sociálních sítí s tím, že nemoc se nevyhnula ani jemu, přičemž se údajně jedná o běžnou virovou infekci.

Zrušené akce zahrnují například slavnostní otevření budovy Ekonomické fakulty VŠB v Ostravě a další setkání na Moravě. Politik se měl totiž účastnit kontaktní kampaně ODS. „Velmi mě to mrzí, ale z důvodu nemoci bohužel musím zrušit zítřejší program v Moravskoslezském kraji a na Zlínsku,“ napsal na síť X.

Navzdory tomuto výpadku ve svém programu Fiala zdůraznil, že se nejedná o vážný zdravotní stav a že se plánuje co nejrychleji vrátit ke své práci. Mezi prioritami jeho agendy nadále zůstává důležité koaliční jednání o státním rozpočtu, jeho účast ale zatím zůstává nejasná. Nemoci čelí v období, kdy se v České republice, podobně jako v dalších evropských zemích, šíří sezónní virové infekce.

Problémy s nemocemi se nevyhnuly ani dalším vládním činitelům. Fialův politický protivník, šéf hnutí ANO Andrej Babiš, totiž nedávno prodělal covid. „Třikrát očkovanej, už jsem ho jednou měl, no, vysoké horečky 38,7,“ popsal svůj stav šéf hnutí ANO na svých sociálních sítích. V Česku navíc v posledních týdnech výrazně přibývá případů covidu.

Zprávy - další články

Doporučujeme