Miroslav Bárta: Lidé mají plné zuby lží a překrucování pravdy

25. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar

Miroslav Bárta (Foto: Frekvence 1)

Egyptolog Miroslav Bárta, kandidát do Senátu za obvod Prahy 2 a 3, se v Press klubu na Frekvenci 1 vyjádřil k důvodům, proč vstupuje do politiky. Jak sám řekl, dlouhá léta se věnoval studiu civilizací a vnímá, že současná česká společnost by si mohla vést lépe.

„Máme na víc, zdůraznil Bárta, který považuje politiku za příležitost vrátit se ke správě věcí veřejných, jak to původně politika zamýšlela. Cítí odpovědnost za budoucnost, zejména kvůli tomu, že má děti, a věří, že může přispět k pozitivním změnám.

Bárta si je vědom, že politika často nese negativní přívlastek, především kvůli prázdné rétorice některých politiků. Setkal se s názory lidí, kteří politiku považují za něco, co se jich netýká. Podle něj je však politika převodovou pákou, kde se rozhoduje o klíčových otázkách, které ovlivňují každodenní život. „Největším omylem je myslet si, že se nás politika netýká,“ uvedl.

V rámci své kampaně se také ohradil proti obviněním Marka Hilšera, že by mohl hájit zájmy Andreje Babiše. Bárta označil tyto výroky za lživé a zdůraznil, že jeho kampaň je férová a pozitivní. „Lidé mají plné zuby překrucování pravdy, prohlásil a dodal, že chce do politiky přinést skutečnou změnu a vrátit politiku blíže lidem.

Co dalšího Miroslav Bárta v rozhovoru s Romanou Navarovou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme