Michal Kvasnica: Pokud Slavia udrží lauf, tak to s ní budou mít všichni složité

8. října 2024·Zprávy·Šárka Blahoňovská·Ondřej Kopa

Michal Kvasnica (Foto: Frekvence 1)

Michal Kvasnica, novinář z deníku Sport a spolutvůrce podcastu Liga naruby, hovořil v Press klubu Ondřeje Kopy o aktuální situaci ve fotbalové lize, kde Slavia po deseti kolech vede o šest bodů před Spartou. Diskutuje o šancích obou týmů na titul, strategii jejich posil a také o nadcházejících zápasech české reprezentace v Lize národů.

V rozhovoru pro Press klub Michal Kvasnica oceňuje výkony Slavie, která po vítězství v pražském derby nad Spartou vede ligu s komfortním náskokem. Přesto ale zdůrazňuje, že není možné říci, že je o titulu rozhodnuto. Připomíná, že v minulosti dokázala Sparta dohnat i výrazně větší bodovou ztrátu Díval jsem se na statistiky před dvěma roky. Sparta, která nakonec slavila první Priskeho titul, ztrácela v jednu dobu 12 bodů na Plzeň, takže ještě jsme daleko,hodnotí. Proto bude klíčové, jak se oba týmy popasují s nadcházejícími zápasy. Slavia však ukázala, že fyzicky, mentálně i fotbalově dominuje. Kvasnica si myslí, že pokud Slavia udrží lauf, tak všichni naháněči to s ní budou mít složité.

Kvasnica také rozebírá rozdíly v přístupu Slavie a Sparty k budování kádru. Zatímco Sparta investuje do zahraničních hráčů, Slavia se více soustředí na posily z vlastních řad, což se zatím vyplácí. Přesto se domnívá, že Spartě tento přístup přináší úspěchy v evropských soutěžích, zatímco Slavia je silnější v domácí lize. Rozhodující tak budou především zápasy proti týmům z dolní poloviny tabulky. A jak vidí Kvasnica zápas Sparty s Manchesterem City, který se odehraje za dva týdny? „Pakliže se bavíme fakt o Guardiolově kádru, tak to je tak fungující stroj, který v Bratislavě vyhrál 4:0, a to byl pro ně trénink, hráli na půl plynu. Jsem zvědavý na konfrontaci se Spartou, ale obávám se nějakého debaklu,“ řekl.

V závěru rozhovoru se Kvasnica věnuje české reprezentaci a jejím nadcházejícím zápasům proti Albánii a Ukrajině. Přiznává, že ostudná porážka v Gruzii byla varováním, ale věří, že forma hráčů ze Slavie může národnímu týmu pomoci. Důležité bude, aby trenér Ivan Hašek sázel na hráče, kteří jsou v dobré formě, a ne jen na jména.

Co dalšího Michal Kvasnica řekl? Poslechněte si celý Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme