Markéta Pekarová Adamová: Víme, s čím lidé v krajích zápasí

10. září 2024·Zprávy·Šárka Blahoňovská·Romana Navarová

Markéta Pekarová Adamová (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem předvolebního Press klubu byla předsedkyně Poslanecké sněmovny a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. S Romanou Navarovou hovořila nejen o senátních a krajských volbách, kampani, koalici SPOLU či státním dluhu.

Podle Pekarové Adamové by letošní krajské a senátní volby měly řešit život lidí v regionu a daném kraji. Připomněla, že kraje mají na starosti například stav většiny silnic, středoškolské vzdělávání, i některé zdravotní služby. Zdůraznila také, že tyto volby nemohou řešit věci spojené s vládou a s celostátní úrovní. „My jsme v současné době ve vedení naprosté většiny krajů, a víme tedy, s čím ti lidé zápasí,“ řekla předsedkyně.

V rozhovoru s Romanou Navarovou se dotkla i tématu školství ve Středočeském kraji, kde je problém s umisťováním žáků i proto, že mnozí vnímají jako příležitost pro své děti střední školy z Prahy, kde je pak velký přetlak. „Tohle bychom právě měli řešit tím, že v tom Středočeském kraji jako takovém se kvalita škol bude i nadále zlepšovat,řekla Pekarová Adamová.

Co říká Markéta Pekarová Adamová na předvolební průzkumy? Jakou kampaň TOP 09 vede? A co digitalizace? Poslechněte si celý rozhovor.

Zprávy - další články

Doporučujeme