Marian Jurečka: Voliči by měli zhodnotit, jak kraje skutečně fungují

16. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar

Marián Jurečka (Zdroj: Frekvence 1)

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka v rozhovoru pro Frekvenci 1 promluvil o aktuální situaci v Česku, kde probíhají záplavy. Zdůraznil důležitost připravenosti a spolupráce mezi integrovaným záchranným systémem, kraji a obcemi.

„Nikdo to od první minuty nepodceňuje. Zároveň nechceme vyvolávat paniku,“ uvedl Jurečka, který zmínil připravenost státu poskytnout finanční pomoc v případě škod. Dále hovořil o nadcházejících krajských a senátních volbách, které jsou podle něj klíčové pro zhodnocení vedení krajů, a způsob, jakým se starají o oblasti, jako je zdravotnictví, sociální služby, školství a správa silnic.

Jurečka se také zaměřil na heslo kampaně KDU-ČSL „Lidovci pro lidi“ a představil některé z kandidátů, kteří mají zkušenosti z komunální politiky a veřejné správy. KDU-ČSL ve své kampani podle Jurečky klade důraz na poctivost a kompetentnost svých kandidátů. Jako příklad uvedl jihomoravského hejtmana Jana Grolicha, který se osvědčil během tornáda na jižní Moravě. Jurečka věří, že právě takoví lidé mají potenciál v politice reálně měnit věci k lepšímu. Je to kompetentní politik, který se nevytáčí, komunikuje velmi otevřeně, pracuje na maximální výkon, zhodnotil Jurečka.

Co dalšího Marian Jurečka v rozhovoru s Romanou Navarovou řekl? Poslechněte si nový Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme