„Karel je bůh,“ hlásá Babiš po triumfu ANO ve volbách. Připravuje se na boj o Sněmovnu

25. září 2024·Zprávy·Matěj Kašpar

Andrej Babiš (Zdroj: Profimedia)

Andrej Babiš a jeho hnutí ANO dominovali krajským volbám 2024, kdy vyhráli v deseti z třinácti krajů. Tento úspěch Babiš slavil ve štábu hnutí ANO v Praze na Chodově. Babiš s vyzdvihl práci svého spolupracovníka Karla Havlíčka, který dosáhl výrazného výsledku ve Středočeském kraji.

„Karel je bůh,“ prohlásil Babiš s nadšením pro Blesk.cz, když komentoval, jak hnutí ANO posílilo svou pozici oproti volbám v roce 2020. Přestože tyto krajské volby byly pro ANO úspěšné, Babiš varoval, že klíčový boj o moc proběhne až za rok ve volbách do Poslanecké sněmovny.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Andrej Babiš (@andrejbabis)

V této souvislosti opakovaně kritizoval vládní pětikoalici, kterou obvinil z poškozování České republiky, a vyjádřil naději, že lidé do příštích voleb „pochopí, že se spletli“ a podpoří opět ANO.

Po skončení voleb ve štábu ANO propukla oslava, kde Babiš, ve své roli DJe, zvedl náladu písní od skupiny One Direction a dalších hitů. Atmosféra byla tak nakažlivá, že se přidala i exministryně Helena Válková, která si zatančila s Karlem Havlíčkem. Zábava ale končila brzy, protože většina lidí odešla ještě před půlnocí​.

Zprávy - další články

Doporučujeme