Jan Papež: U super last minute zájezdů by lidé měli být obezřetní. Kvalita hotelů často neodpovídá

18. června 2024·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Romana Navarová

Jan Papež. (Foto: Profimedia)

Za zhruba dva týdny bude v České republice první den letních prázdnin. Mnohé rodiny tak přemýšlí nad tím, kam vyrazí na dovolenou. Nejvíce je ovlivňuje cena. Kam vyrazit, aby to rodinný rozpočet nezruinovalo? Co je letošním velkým tahounem? To nám prozradil v Press klubu místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

Nejlepší je podle Jana Papeže sledovat portály, kde mají super last minute. To jsou zájezdy, u kterých se sleva může vyšplhat až k 70 %. Zde ale musí lidé být velmi pozorní. Kvalita hotelů často nebývá taková, jakou nabízejí. „Většinou jsou to doprodeje letenek s velmi nízkou kvalitou ubytování. Raději bych se poradil se svou cestovní kanceláří, kde jsou lidé, kteří jsou schopni najít to správné místo,“ prozradil.

O letní dovolené je o 30 % větší zájem oproti loňskému roku. To je způsobeno jejich odkladem z minulých let. Nejčastěji lidé zamíří do Chorvatska, Bulharska, Turecka či Itálie. Pro rodiny s dětmi je podle místopředsedy ideální Bulharsko. Ať už z hlediska ceny i výkonu.

Podle Papeže například na dovolenou v Chorvatsku nemá tamní zdražení žádný vliv. I letos odjede právě na Jadran více než osm set tisíc Čechů. Veřejnost ale nemá problém si vybrat i jinou destinaci jako třeba Turecko, které v poslední době také pocítilo mírný nárůst v oblasti turismu.

Chcete vědět, jestli se vyplatí vyrazit na dovolenou do tuzemska? Poslechněte si celý rozhovor.

Zprávy - další články

Doporučujeme