Bedřich Ščerban: Výstava v Síni slávy českého hokeje ukazuje atmosféru, která na mistrovství byla

15. října 2024·Zprávy·Šárka Blahoňovská

Bedřich Ščerban (Zdroj: Frekvence 1)

Bedřich Ščerban, manažer Síně slávy Českého hokeje, přiblížil v Press klubu Frekvence 1 fanouškům sportu výstavu mapující nedávný úspěch našich hokejistů na mistrovství světa 2024. Na výstavě v centru Prahy mohou návštěvníci zhlédnout nejen artefakty, ale i exkluzivní videa z tohoto šampionátu. V rozhovoru s Ondřejem Kopou Ščerban popisuje, co vše je k vidění, a vysvětluje význam podobných akcí pro budoucí generace.

Výstava, která připomíná vítězství českého týmu na mistrovství světa v roce 2024, nabízí jedinečný pohled do zákulisí úspěšného šampionátu. Bedřich Ščerban zmínil, že se podařilo shromáždit klíčové artefakty, jako je hokejka Davida Pastrňáka či rukavice Radka Gudase. „Chci co nejvíc přiblížit atmosféru, která na mistrovství byla. Hráči k tomu přistupovali fantasticky, bez problémů si našli čas na rozhovory a zapůjčení věcí,“ uvedl Ščerban.

Návštěvníci se také mohou vyfotit s pohárem z mistrovství a obdivovat digitální instalace. Expozice zahrnuje i exkluzivní videa s hráči, která jsou dostupná pouze v Síni slávy. Jak se do ní vůbec přidávají noví členové? Kandidáti do Síně slávy jsou pečlivě vybíráni na základě jejich přínosu českému hokeji. „Je to o tom, jaký hráč byl nejen na ledě, ale i mimo něj,“ říká Ščerban. Nominační proces není jednoduchý a zahrnuje jak odborníky, tak bývalé hráče.

Kromě úspěchů z roku 2024 expozice připomíná i klíčové okamžiky českého hokeje. Zvláštní část je věnována legendárnímu trenérovi Ivanu Hlinkovi a jeho práci během vítězného olympijského Nagana. „Podařilo se nám získat jeho zápisky, což je pohled do duše trenéra,“ říká Ščerban.

Co dalšího Bedřich Ščerban řekl? Poslechněte si celý Press klub.

Zprávy - další články

Doporučujeme