Jaká jídla zvolit před popíjením? Tyto potraviny zmírní kocovinu

23. července 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Jen málo z nás si nikdy nedá ani skleničku alkoholického nápoje. Mnohdy se ovšem stane, že člověk pociťuje následky včerejšího pití ještě druhý den ráno. Přečtěte si, které potraviny vaše utrpení zmírní.

Vajíčka

Vejce jsou bohatá na živiny a člověka snadno zasytí. Průměrně obsahuje 56 gramů vajíčka až 1 gram proteinu. K čemu je to dobré? Potraviny bohaté na proteiny způsobí, že se váš žaludek nevyprázdní příliš rychle a oddálí absorpci alkoholu. Proteiny navíc způsobí, že budete déle sytí a nebudete mít tolik potřebu na alkoholem ovlivněné nezdravé svačinky uprostřed noci, které by vaší pohodě mohly ještě dost přihoršit.

Losos

Maso lososa obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které podle mnohých výzkumů pomáhají zmírnit negativní důsledky alkoholu, a ve 113 gramech masa najdete asi 22 gramů proteinů.

Řecký jogurt

Hustý řecký jogurt obsahuje výživný mix plný sacharidů, tuků a proteinů. Přidat do něj můžete i ovoce nebo ovesné vločky. Ovesné vločky jsou také bohaté na proteiny a ještě k tomu obsahují hodně vlákniny, takže váš žaludek udrží dlouho plný. Skvělé jsou také banány. Ty jsou bohaté na draslík, který pomáhá předcházet elektrolytické nerovnováze v těle.

Kuřecí maso

Také kuře je bohaté na proteiny a naše tělo ho tráví poměrně pomalu. Podle expertů je ideální porce zhruba o velikosti naší dlaně. Doplnit ho můžete třeba čím dál oblíbenou quinoou neboli merlíkem čilským. Ta tělu dodá hodně vlákniny a rovněž se řadí mezi potraviny, které zpomalují naše trávení.

 

Životní styl - další články