Vyhledávání
Zavřít
Zdeněk Pohlreich slaví 60. narozeniny! 60 nejlepších hlášek drsného šéfkuchaře
Český šéfkuchař, gastronom a moderátor Zdeněk Pohlreich slaví v pondělí 10. dubna šedesátiny. Je známý tím, že pro ostré slovo nejde daleko. Hlášky z něj padají jako z výrobní linky, a tak pro vás máme souhrn 60 těch nejlepších.
- 1. „Salát je suchej jak dědečkův skalp.“
- 2. „Já tam vlítnu jak vandrák do putyky!“
- 3. „Já jsem za váma nepřijel na šicím stroji!“
- 4. O zbytečné a velké obloze: „To je jako když si stará bába nakydá na obličej deset kilo make-upu a doufá, že to zakreje dvacet proflámovanejch a prošustrovanejch let.“
- 5. „Si pro něj nedoběhnu, jsem nevyhrál nohy v bingu.“
- 6. O pomalém číšníkovi: „Ten se tady táhne jak babí léto podzimem.“
- 7. „Vypadám, že sem sem spadnul z měsíce?“
- 8. „To je jednoduchý jak žebřík.“
- 9. Povzdechnutí nad kuchařem popíjejícím pivo: „To je nátisk…“
- 10. „Asi si to pudu hodit namodro do průvanu.“
- 11. „Stojím tady jak necky u půdy a nic, žádný vobdivný funění…“
- 12. „To bude taková bomba, že se z toho venku zastavěj bagry.“
- 13. „Dobrý den, das ist eine Kontrolle!“
- 14. O přesoleném jídle: „Váš kuchař má rád sůl, asi bydlí ve Slaným.“
- 15. „Von se tady nechá vyfotit a támhle vaří kuřecí řízky s kyselou vokurkou.“
- 16. O jídle servírovaném v kotlíku zavěšeném na háčku: „Se to tady přede mnou houpe jak voslí penis.“
- 17. Reakce na nezájem ze strany personálu: „Pro pány kuchaře se pro příště asi převlíknu za malý pívo.“
- 18. „Já v kuchyni neznám bratra. Míval jsem to tak, že v posteli ani sestru…“
- 19. „Tohle pamatuje Žižku, když měl ještě vobě voči.“
- 20. „Čas prchá jak splašená mrcha.“
- 21. „Ty voe, neřikej mi, že to řešíte, tady se řeší takovejch věcí léta letoucí v týhle zemi.“
- 22. Příprava katova šlehu: „Kaťák v přímym přenosu, tohle zná víc lidí než Hradčany.“
- 23. „V tom je brambor asi tolik jako rychlosti v cikánským kolotoči.“
- 24. „Tohle je na sjezd trabantistů, tak maximálně.“
- 25. „Když určujete ceny, tak se chováte jak vožralý milionáři: 65 %, 10 %, meníčko za sto deset, pštrosa, video voe, pí*u voe…“
- 26. „Čumí jak bulhar do mlátičky.“
- 27. „Tak vy si vozíte prdel v BMW a voni nemaj kde chladit věci, jo? Voe… Hele, model českýho restauratéra. Postav se, my se tě natočíme, voe, takhle pěkně.“
- 28. O nepořádku v kuchyni: „Tady je takovej bordel, že se mlží i čočka u kamery.“
- 29. O přepáleném fritovacím oleji: „Co to je…? Přefiltrovanej lak na rakve??“
- 30. „Ke každýmu meníčku bych udělal bonus – dal bych tam gastrogel a živočišný uhlí zdarma.“
- 31. O nedopečeném kuřecím stejku: „To je kuřecí sushi…“
- 32. “Dostal jsem to sice levně, ale nestálo to za nic.”
- 33. „Ty to tam sypeš jak Babica…“
- 34. „Já tam na něj vlítnu, že se bude divit i nohama.“
- 35. „Das ist eine gute tschechische Schlichte!“
- 36. „Pane kolego, spolupráce s váma je pro mě za odměnu. Mé srdce vzlétá jako sokol.“
- 37. „Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“
- 38. “Lhostejnost končí, dneska se nosí vášnivý zájem.“
- 39. O kuchaři: „Tenhle pán by potřeboval zapálit koudel u prdele, aby o tý práci začal trochu přemejšlet.“
- 40. Návrh na zužitkování potraviny s prošlou trvanlivostí: „Vemem to do chaty, budem tam nahatý, to je něco…
- 41. “Jídelní lístek je napsanej jako Vojna a mír.”
- 42. “Ten losos si zaplaval ve friťáku?”
- 43. “Kouká na mě jak pětikilovej datel.”
- 44. “Já bych mu roztrhl prdel až k lopatkám, když ho vidím.”
- 45. “Nejrozšířenější české koření je strouhanka.”
- 46. “Tam je sejra, že se to lepí jak hovno na košili.”
- 47. “Ty do toho čumíš jak kráva do hodin!”
- 48. “Vařej kamarádi táborových ohňů.”
- 49. „Od šesti od rána tady lítám jako puk na náledí.”
- 50. “Já jsem ukecanej, že bych mohl mluvit na sjezdu porodních asistentek.”
- 51. “Neříkej mi buzerante, nebo tě praštím kabelkou… a posypu tě pudrem!”
- 52. “Pane, chcete oblohu? Podívejte se z okna.”
- 53. “Ta omáčka je silná jako noha od kulečníku.”
- 54. “Šlo nám to tak dobře, že to dokonce lidi jedli.”
- 55. “V kartách se říká – když nevíš, tak si troufni. V český gastronomii platí – když nevíš, tak to posyp sejrem.”
- 56.”Tady kdyby kandidoval do parlamentu smaženej řízek, tak má devadesát procent.”
- 57.”Mluv nebo ser písmena! Máš na vybranou.”
- 58.”Největším nepřítelem českých kuchařů je jejich fantazie.”
- 59. “To je ten bifťour?? Takovej malej, měl už dávno spát…”
- 60.”Jestli já přijdu do nebe a budu tam žrát kuřecí směs paní nadlesní, tak radši pudu do pekla.”