Pro všechny milovníky literatury! Brno přivítá první ročník knižního veletrhu Kniha Brno

4. září 2024·Zábava·Matěj Kašpar

Kniha Brno (Foto: Kniha Brno)

Brněnské výstaviště se od 1. do 3. listopadu stane dějištěm prvního ročníku knižního veletrhu Kniha Brno. Tato událost, pořádaná ve spolupráci s městem Brnem, přiláká milovníky knih z celé republiky. Veletrh přivítá desítky renomovaných autorů z Česka i zahraničí, jako jsou Daniel Cole, Tim Weaver, Kateřina Tučková, Michal Viewegh a mnoho dalších. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost setkat se s těmito spisovateli, vyslechnout si jejich příběhy a získat podpisy na oblíbené knihy.

V rámci veletrhu bude k dispozici více než sto programů rozprostřených do pěti sálů, kde se budou konat besedy, autogramiády a různé workshopy. Organizátoři akce, včetně marketingového ředitele Active Radia Pavla Renčína, věří, že Kniha Brno se stane tradiční předvánoční událostí, která přitáhne pozornost nejen čtenářů, ale i nakladatelů z celé republiky. Podle Renčína si Brno tento veletrh zaslouží. „Rozhodli jsme se spojit naše zkušenosti s pořádáním velkých kulturních akcí a společně s městem Brno vytvořit zcela nový knižní veletrh, který na Moravě otevře dveře čtenářům i nakladatelům z celé České republiky,“ vysvětlil Pavel Renčín.

Mezi hlavní lákadla veletrhu patří kromě autogramiád i možnost nakoupit knihy za zvýhodněné ceny, což z něj činí ideální příležitost pro všechny, kteří hledají dárky na vánoční svátky. Nabídka bude pestrá – od beletrie přes non-fiction až po dětskou literaturu. Veletrh se zároveň bude konat souběžně s oblíbeným Comic-Conem Junior, což návštěvníkům zajistí bohatý kulturní zážitek plný nejen literatury, ale i popkultury.

Vstupenky na Knihu Brno jsou již v prodeji v síti Ticketstream, přičemž organizátoři nabízí zvýhodněné ceny pro děti, seniory i rodiny. „Máme také potvrzeno více než padesát nakladatelů, včetně nakladatelských domů jako je Albatros, Argo, Euromedia, Grada, Host, a v neposlední řadě CNC Books,” říká programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Kniha Brno (Foto: Kniha Brno)

Organizátoři věří, že Kniha Brno se stane klíčovou událostí v kulturním kalendáři města Brna a odstartuje novou tradici, která bude lákat čtenáře i literární nadšence z celé republiky. Pro aktuální informace o programu a dalších novinkách mohou zájemci sledovat oficiální webové stránky a sociální sítě veletrhu.

Web: www.knihabrno.cz

FB: https://www.facebook.com/knihabrno

IG: https://www.instagram.com/knihabrno

Zábava - další články

Doporučujeme