Lucie Polišenská: Jsem taková jaká jsem, v hereckém prostředí nemám přirozeného predátora 

9. července 2024·Zábava·Barbora Turková

Lucie Polišenská (Zdroj: Profimedia)

Na kontě má řadu televizních i filmových rolí a od roku 2015 je členkou souboru Národního divadla. Ráda zpívá a říká o sobě, že je dobře zpívající herečkou. Hostem pořadu Trefa do Černé(ho) byla herečka Lucie Polišenská.

Točí seriály, hraje i v divadle. „Je to úplně jiná disciplína a divadlo je pro mě větší životní styl. Mám ráda zkoušky, baví mě jít postupně, mít na to ten klid a pak to celý ukázat. Potřebuju to mít perfektní,” říká Lucie Polišenská, která sice vystudovala zdravotní školu, ale přednost nakonec dostalo herectví. „Když jsem si říkala, co bych mohla dělat, tak práce zdravotní sestry bylo něco, co bych uměla. Vždycky jsem chtěla pracovat s dětmi, bavilo mě být s lidmi v nemocnici. Dělala jsem to ale hrozně krátce a do toho jsem už chodila do divadla. Po maturitě jsem věděla, že jdu na DAMU, takže tuhle cestu jsem opustila. Nemyslím si ale, že zdravotnictví a divadlo jsou odlišné obory, naopak mají k sobě hodně blízko.”

Zajímavostí je, že herečku zatím nikdo neobsadil do seriálu ze zdravotnického prostředí. Sama říká, že píchnout injekci asi zvládne, ale dovednosti se posouvají rychle kupředu. Seriálů má ale i tak na svém kontě dost. „Ráda mám Autobazar Monte Carlo, což byla taková hurá akce. Hodně ráda jsem měla Ohnivé kuře a Slunečnou, to byla srdcová záležitost. Potkali jsme se tam fajn lidi a udělali jsme si to hezké.”

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Youradio Talk (@youradio_talk)


Polišenská zatím kvůli roli nemusela nijak výrazně změnit vizáž a sama si myslí, že v dnešní době už není potřeba se nějak výrazně měnit. „Jsem taková, jaká jsem a buď se to někomu hodí, nebo ne. V tomhle prostředí nemám podle Martiny Preissové přirozeného predátora. Každý jsme nějaký, ale kdyby někdo přišel se zajímavou nabídkou, tak se o tom můžeme pobavit,” říká Polišenská s tím, že v první sérii zmiňovaného Autobazar Monte Carlo měla polovinu hlavy modrou.

Seriálových rolí má za sebou hodně – Ohnivé kuře, Krejzovi, Slunečná nebo ZOO. Sama říká, že si od televize potřebovala odpočinout. „V kombinaci s Národním divadle člověk nedělá nic jiného, než jen pracuje. Volna moc nepotřebuji, ale občas si potřebuji dát pauzu, abych si zachovala zdravý rozum.

V Národním divadle je od roku 2015 a třeba v představení Kytice je zavěšená několik metrů vysokonad pódiem. „Máme za sebou 100 reprízu a já se bojím pořád stejně. Nikdy by mě nenapadlo, že mě někdo přesvědčí k tomu, abych visela 5 metrů nad zemí, ale jak se říká; když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají,” směje se herečka. I když jí práce baví, rozhodla se dát si od divadla pauzu. „Není to o tom, že bych to neměla ráda, ale potřebuji najít nějaký další smysl. Teď budu ještě dohrávat, abych neztratila kontakt, ale člověk nikdy neví. Celý život jsem to měla tak, že sem potřebovala vědět, jak to bude dál. A teď si dovoluji chvilku nevědět a nechávám to plavat,” uzavírá Lucie Polišenská.

Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk.

Zábava - další články

Doporučujeme