Hororová klasika je zpět! Pokračování filmu Neutečeš hodlá ještě více šokovat

24. června 2024·Zábava·Matěj Kašpar

Neutečeš. (Foto: Profimedia)

Po úspěchu ikonického hororu Neutečeš (It Follows) z roku 2014 se fanoušci po deseti letech mohou těšit na pokračování, které přitlačí na pilu. První díl fanoušky hororu nejen uchvátil, ale hlavně šokoval, neboť jeho námět je dosti netradiční.

Hlavní postavu ve filmu pronásleduje nadpřirozený přízrak, který na sebe bere nejrůznější podoby. Důvodem pronásledování je pohlavní styk. Pokud je prokletá osoba přízrakem dopadena, umírá bolestivou smrtí. Jediná možnost, jak se zachránit, je pohlavní styk s jinou osobou. V tom momentě se přízrak zaměří na onu osobu. Pokud však tato osoba zemře, přízrak se znovu zaměří na předešlého člověka. Prokleté osoby tedy žijí v neustálém strachu, musí se stále mít na pozoru a případně vykonávat sexuální aktivity s lidmi, které tím pravděpodobně pošlou na smrt.

Herečka Maika Monroe, jež si zahrála v prvním díle, nedávno podepsala smlouvu na účinkování ve dvojce a navnadila fanoušky sdělením, že scénář k druhému dílu je precizní. David Robert Mitchell se znovu ujme režie a pokud si i tentokrát zachová svůj originální přístup k hororovému žánru, můžeme se těšit na kvalitní podívanou.

Přestože detaily o pokračování zůstávají tajemstvím, Monroe naznačila, že se diváci mohou těšit na temný a vysoce napínavý příběh. „Podle toho, co jsem četla, je to opravdu šílené. Příběh má obrovský potenciál překonat originál, což je skvělá výzva,“ dodala Monroe.

Zábava - další články

Doporučujeme