Zlatý Pepa! Kajakář Josef Dostál je olympijským vítězem

10. srpna 2024·Sport·Redakce

Josef Dostál (Zdroj: Profimedia)

Ono to s těmi medailemi zas tak špatné nebude. Česká výprava má čtvrtou medaili, a to třetí zlato. Kajakář Josef Dostál ve finále rychlostní kanoistiky na 1000 metrů kraloval a dojel si pro zlatou medaili. Po jednom stříbru a třech bronzech pod pěti kruhy tak poprvé v kariéře dosáhl na olympijský vrchol.

V areálu ve Vairse-sur-Marne se Čechům daří. Po včerejším úspěchu kanoisty Martina Fuksy se dnes olympijským vítězem stal kajakář Josef Dostál. Ten postoupil do finále ze třetího místa v dopoledním semifinále. Ve finále se hned dostal do popředí, v polovině trati jel za Portugalcem Fernandem Pimentou.

Ten ale postupně uvadal a Dostál se dostal na první místo 300 metrů před cílem. První místo už udržel, přestože se za ním snažili Maďaři Ádám Vargaa a Bálint Kopasz. První jmenovaný nakonec byl druhým za pětinásobným světovým šampionem a třetí dojel obhájce zlata z Tokia Bálint Kopasz.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

V cíli nemohl Dostál svému triumfu uvěřit a sám přiznal, že ho přemohly emoce. Jak sám řekl, bylo pro něj důležité, aby za cílovou rovinkou byla jeho snoubenka Anežka Paloudová. Ta sama předtím ve finále B dojela na konečném 15. místě na pětistovce. „Anežka mi v cíli řekla, že to, že jsem nejlepší na světě, ví už dlouho, ale teď to ví celý svět,” usmíval se šťastný zlatý medailista. 

Sport - další články

Doporučujeme